QB3A8283aSiekiant tinkamai apsisaugoti nuo galimo viruso plitimo ir universitetui perkėlus studijas į elektroninę erdvę, karantino laikotarpiu fiziškai patekti į VU biblioteką galimybės nėra, o spausdinti leidiniai šiuo laikotarpiu nėra išduodami. Informaciją apie situaciją nuolat atnaujinsime bibliotekos puslapyje ir bibliotekos Facebook paskyroje.

Kviečiame visus bendruomenės narius šiuo laikotarpiu naudotis bibliotekos elektroninių išteklių kolekcijomis. Visos jos prieinamos iš namų, duomenų bazės prieinamos kompiuteryje papildomai įdiegus VU VPN paslaugą. Paiešką visuose bibliotekos ištekliuose galite atlikti virtualioje bibliotekoje adresu https://virtualibiblioteka.vu.lt/ arba naudojantis jūsų padalinio dalyko bibliotekininko skiltyje nurodytomis duomenų bazėmis.

Dėl konsultacijų, kuo galima pakeisti vienus ar kitus spausdintus išteklius, kreipkitės į savo padalinio dalyko bibliotekininką. Šia informacija prašome pasidalinti ir su savo studentais, ypač rengiančiais baigiamuosius darbus ir kitais, kuriems šiuo metu tai būtų itin aktualu.

Jeigu būtinai reikalingi paveldo šaltiniai (rankraščiai, reti spaudiniai), saugomi bibliotekoje, kreipkitės į šių skyrių darbuotojus: Retų spaudinių, Rankraščių. Žinodama poreikį biblioteka ieškos būdų skaitmeninti dokumentus ar jų dalis, be kurių būtų neįmanoma parengti baigiamųjų darbų, mokslo publikacijų. Kviečiame ieškoti paveldo dokumentų bibliotekos skaitmeninėse kolekcijose, nacionalinėse ir tarptautinėse paveldo duomenų bazėse.

Dalyko bibliotekininkai šiuo laikotarpiu su jumis dalinsis informacija apie jūsų mokslo sričiai aktualius el. išteklius.

Mokomasis vaizdo įrašas kaip naudotis universiteto bibliotekos el. ištekliais (norint matyti, reikia būti prisijungus prie Microsoft Teams aplinkos per office365.vu.lt).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos