smms coverisKovo 25 d. startavo virtualus projektas „Studentai – moksleiviams, moksleiviai – studentams“ (SMMS)! Tai VU SA  organizuojamas projektas, kuriame 9–12 klasių moksleiviai, naudodamiesi komunikacijos platforma „Discord“, gali užduoti klausimus Vilniaus universiteto studentams ir iš arčiau susipažinti su studentišku gyvenimu ir studijų galimybėmis.

Šioje virtualioje platformoje visų 14 VU akademinių kamieninių padalinių kuratoriai konsultuos mokinius įvairiais su Universitetu ir studijomis susijusiais klausimais.  

„Apie SMMS sužinojau dar pernai, bet tai įvyko stovyklai jau pasibaigus. Išgirdusi kolegių nuomonę, „užpavydėjau“ ir jau žinojau, kad privalėsiu būti kuratorė kitų metų stovykloje!“ – sako Tarptautinių mokslų ir politikos mokslų instituto kuratorė Austėja.

Nors paprastai projektas yra vykdomas trijų dienų stovyklos forma, tačiau šiemet dėl susiklosčiusios situacijos, COVID-19 infekcijos ir karantino, nuspręsta SMMS paversti virtualiu projektu ir perkelti jį į „Discord“.

Projektas vykdomas jau nuo 2009 m. Jo tikslas: padėti mokiniams atrasti savo mėgstamas mokslo sritis, suprasti, kokias studijas pasirinkti, norint įgyvendinti asmeninius tikslus. Taip pat siekiama, kad moksleiviai turėtų galimybę nuolat gauti informaciją apie Universiteto bendruomenės gyvenimą: studijas, studentų organizacijas, kultūrines, sportines ir kitas veiklas.

Jei norite prisijungti prie platformos, spauskite čia.

Publikuota VU SA 2020 03 25

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos