Consilium Educationis 62020 m. lapkričio 11 d. (trečiadienis) 15 val., kviečiame į CONSILIUM EDUCATIONIS seminarą „Multimodalus ugdymas: ribos ir galimybės“, dalyvauja VU prof. dr. Jūratė Baranova ir bendraautorė VU prof. dr. Lilija Duoblienė.

Seminaras skirtas pasitikti tik ką pasirodžiusiai mokymo priemonei Baranova J., Duoblienė L. Filosofija vaikams ir multimodalus ugdymas (V.:VU leidykla), 2020.

Ši metodinė priemonė pristato naujausias filosofijos bei filosofinės etikos mokymo tendencijas  mokykloje Lietuvoje ir pasaulyje. Sąvoką filosofija vaikams galima vartoti siaurąja prasme, kaip konkretų Matthew Lipmano ir Ann Margaret Sharp metodikos atvejį. Sąvokos samprata šioje metodinėje priemonėje kai kur sutaps su minėtąja metodika. Bet visgi ji bus vartojama ir plačiau - aprėps platesnį metodikų spektrą - paauglių ir jaunuolių (nuo 5 iki 12 klasės) filosofinio ugdymo aspektus. Nauja – multimodalaus ugdymo perspektyva svarstys kino filmų, fotografijų, medijos, garso įtraukimo į ugdymą atsiveriančias galimybes. Tai abiejų autorių mokslinio projekto :“Multimodalus ugdymas: filosofinės prielaidos ir problemos“ mokslinio tyrimo praktinis pritaikymas.

Seminaras vyks nuotoliniu būdu, nuoroda: https://zoom.us/j/93751558033

„Consilium educationis“ seminaro moderatorė - Ugdymo mokslų instituto profesorė habil. dr. Vilija Targamadzė.

Renginio prieiga VU Filosofijos fakulteto, Ugdymo mokslų instituto Facebook paskyroje.

Kontaktinis asmuo: Mamerta Ralytė, VU Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų instituto administratorė, +370 5 268 7099, .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos