Paulina.S2.02020 metų pabaigoje Lietuvos mokslų akademijoje trečią kartą buvo renkami Lietuvos mokslų akademijos Jaunosios akademijos (LMAJA) nariai. Jų skaičius išaugo iki trisdešimties. Naujieji nariai jau yra daug pasiekę profesinėje sferoje. Svarbu tai, kad dauguma jų ne tik atlieka reikšmingus mokslinius tyrimus, jie taip pat aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, savo žiniomis dalijasi su studentais.

Ketverių metų kadencijai išrinkta fakulteto Psichotraumatologijos centro narė dr. Paulina Želvienė. Socialinių mokslų srityje besidarbuojanti dr. P. Želvienė – viena iš jaunosios kartos psichologijos mokslo ir profesinių lyderių, psichologijos krypties mokslininkė, psichotraumatologė, dirbanti pagal mokslinių tyrimų projektus. 2020 metais ji buvo viena iš H2020 programos kvietimo H2020-SCI-PHE-CORONAVIRUS-2020-2-RTD paraiškos teikėjų. Stažavosi aukšto mokslinio lygio trauminio streso tyrimų centruose Danijoje, Šveicarijoje, Norvegijoje. 2016–2020 m. paskelbė 16 mokslo straipsnių, indeksuojamų CA Web of Science leidiniuose su citavimo rodikliu, iš jų 3 „European Journal of Psychotraumatology“, kuris yra pagrindinis tarptautinis streso žurnalas pasaulyje, patenkantis į pirmą kvartilį klinikinės psichologijos kategorijoje. P. Želvienė yra Lietuvos traumų psichologijos asociacijos viceprezidentė, EMDR Europe valdybos ir mokslinių tyrimų komiteto narė, įgijusi tarptautinių projektų ekspertavimo patirties. Mokslinė veikla įvertinta LMA Jaunųjų mokslininkų premija ir stipendija, VU Rektoriaus Jaunųjų mokslininkų premija, kitais apdovanojimais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos