ATSI Andrijauskas 1a int2021 m. kovo 18 d. 16.00–17.30 val. kviečiame į viešąją paskaitą, kurią skaitys socialinių (politikos) mokslų daktaras, Vilniaus universiteto Azijos studijų ir tarptautinės politikos docentas Konstantinas Andrijauskas, dviejų knygų neeuropinės pasaulio dalies politikos ir kultūros tematika (bendra-)autorius, įgyvendinęs mokslines stažuotes Kinijos Fudanio ir Džedziango bei JAV Columbia universitetuose.

Pačia plačiausia įmanoma prasme viskas, kas apima žmonių tarpusavio sąveiką, yra politiška. Dažnai eidami net savo gimtųjų miestų gatvėmis nepastebime ar neteikiame dėmesio daugeliui mus supančių ženklų ir simbolių, kurie be kitų dalykų suponuoja ir galios santykius. Juo labiau tai galioja geografiškai tolstant nuo mūsų gyvenvietės, šalies ar žemyno, kadangi tenykščių semiotinių kodų suvokimas paprastai reikalauja bent dalinės pažinties su vietos sociopolitiniu kontekstu.

Šioje paskaitoje remiantis jos autoriaus asmeniniu nuotraukų archyvu siekiama parodyti, kad nepaisant iš pirmo žvilgsnio didžiulės ginčytinų klausimų ir jiems priminti ar apibrėžti skirtos meninės raiškos įvairovės, šiandieniniam pasauliui iš tikrųjų būdingas stebėtinas daugelio jų tarpusavio panašumas. Kitaip tariant, tokie viešųjų erdvių ginčus iškeliantys reiškiniai kaip street art’as, grafitti ar sticker’iai yra ne tik savo esme politiški, bet ir atspindintys sudėtingus pasaulyje besiplėtojančius globalių tendencijų ir vietos darbotvarkių derinimo procesus. Mokytis šiuos ženklus skaityti yra ne tik įdomu, bet ir prasminga.

VDU Academia cum laude renginys. Paskaita vyks MS Teams aplinkoje. Prisijungimo nuoroda pateikiama renginio informacijoje.

Apie renginį socialiniame tinkle Facebook

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos