Consilium Educationis 102021 m. gegužės mėn. 24 d. 16 val. kviečiame į Consilium educationis seminarą „Ateities mokyklos scenarijai: šiandienos prognozės rytdienai“. Pristatomo diskusijai projekto idėja ir tikslas yra skirti spręsti Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos situaciją, kurioje mokykla gali būti vertinama kaip "įstrigusi ir pasimetusi" nežinioje. Ir ne tik mokykla, bet ir ją strateguojanti švietimo politika. Kas toliau? Kokia ateitis? Kopijuojami europiniai, kitų šalių kaitos ir vystymo modeliai, ir sykiu blaškomasi, kurį iš jų yra geriausia Lietuvai pasirinkti. Projekto grupė pateiks akademiniame lauke jau svarstomus įvairius futurologinius mokyklo scenarijus, vizionieriškas įžvalgas bei tarptautinių organizacijų rekomendacijų ateičiai analizę, fokusuojantis į tai, kas būtų tinkamiausia Lietuvos mokyklos kontekstui artimoje ir tolimoje perspektyvoje.

Pranešėjai: prof. Lilija Duoblienė, asist dr. Sandra Kairė, lekt. Justina Garbauskaitė-Jakimovska, lekt. Jogaila Vaitekaitis.

Consilium Educationis moderatorė – profesorė habil. dr. Vilija Targamadzė.

Seminaras vyks nuotoliniu būdu. Prisijungti galite paspaudę šią nuorodą.

Renginio prieiga VU Filosofijos fakulteto, Ugdymo mokslų instituto Facebook paskyroje.

Kontaktinis asmuo: Mamerta Ralytė, VU Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų instituto administratorė, +370 5 268 7099,

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos