akimirkaKriminologijos bakalauro studijų programos pirmakursiai iš pirmų lūpų išgirdo apie bausmių vykdymo sistemos ypatumus bei įkalinimo įstaigų kasdienybę.

Virtualiame Deviacijų sociologijos seminare lankėsi Kalėjimų departamento Mokymo centro direktorė Karolina Vozbutaitė ir Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Romas Ostanavičius.

„Mokymo centras ne tik rengia bausmių vykdymo sistemoje dirbančius pataisos pareigūnus, bet ir užtikrina nuolatinį viso bausmių vykdymo sistemoje dirbančio personalo kompetencijų tobulinimą. Tad jeigu profesiniai keliai ateityje nuves bausmių vykdymo sistemos link, tikrai susitiksime ne kartą,“ – sakė Mokymo centro direktorė K. Vozbutaitė.

Vilniaus pataisos namuose besidarbuojantis R. Ostanavičius atskleidė, kaip atrodo jo darbo diena, su kokiais iššūkiais dažniausiai tenka susidurti, kokias nuteistųjų problemas reikia padėti spręsti. „Liūdniausia matyti, kai grįžta tie, kurių jau tikrai nebesitikėjome sutikti savo darbo vietoje,“ – atsakydamas į klausimą, kas sunkiausia dirbant tokį darbą, kalbėjo R. Ostanavičius.

Kas studentams paliko ryškiausią įspūdį, nustebino ar ypatingai sudomino? „Įdomiausia buvo išgirsti apie nuteistųjų dienotvarkę: esame lyg ir įpratę galvoti, kad jie dienas leidžia kamerose. Pasirodo, labai klydome! Įkalinimo bausmę atliekantys žmonės turi aiškias dienotvarkes, įsipareigojimus, dirba. Prisipažinsiu, anksčiau temos, susijusios su nuteistaisiais, ne itin domino, tačiau po susitikimo su svečiais tikrai su kolegomis norėtume apsilankyti bent vienoje iš įkalinimo įstaigų,“ – įspūdžiais dalinosi pirmakursė kriminologė Veronika Bulgakaitė.

Kriminologijos bakalauro studijų programos studentai praktiką pasirinktose institucijose ar organizacijose atlieka ketvirto kurso rudens semestre. Tačiau nekantraujantys iš arčiau susipažinti su potencialiomis darbovietėmis mielai savanoriauja. Savanoriai – ne karantino metu – labai laukiami tiek Mokymo centre, tiek ir įkalinimo įstaigose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos