mothernetKviečiame klausytis 2021 m. pabaigoje pradėto VU koordinuojamo ES bendrosios mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ Twinning priemonės projekto „MotherNet“ (projekto nr. 952366) tinklalaidžių ciklo.

„MotherNet“ buria trijų Europos universitetų (Vilniaus, Upsalos ir Meinuto) įvairių mokslo sričių skirtingus motinystės aspektus tyrinėjančias mokslininkes. Tinklalaidėse populiariai ir prieinamai pristatomi tinklo dalyvių tyrimai. Jų metu Filosofijos fakulteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto direktorė, doc. dr. Eglė Šumskienė kalbina „MotherNet“ dalyves apie jų tyrimus. Tinklalaidę įkvėpė kasmėnesiniai tarpdisciplininiai motinystės tyrimų kolokviumai, kuriuos koordinuoja ir moderuoja Filosofijos fakulteto Socialinio darbo ir socialinės gerovės katedros docentė, dr. Violeta Gevorgianienė. Kolokviumų programą rasite čia

„Ši tinklalaidė – patrauklus, lengvai pasiekiamas būdas visuomenei daugiau sužinoti apie motinystės tyrimus, kurių Vilniaus universitete, pasirodo, vykdoma ne tiek jau mažai. Motinystę tyrinėja sociologai, filologai, medikai ir istorikai, savo tyrimams atrasdami netikėtų temų, o gilindamiesi į šias temas – visuomenei įdomių įžvalgų apie mamas, vaikus auginančias emigracijoje, apie vaikų atsikratymo praktikas Sovietmečiu, vienišų arba negalią turinčių mamų patiriamus iššūkius. Tai – pirmųjų tinklalaidžių temos, o iki projekto pabaigos jų suplanuota parengti po vieną per mėnesį“, – sako E. Šumskienė.

„Horizontas 2020“ Twinning priemonės projektas „MotherNet“ išsiskiria interdiscipliniškumu. Jo metu skirtingų sričių, institucijų ir tautybių mokslininkės ir mokslininkai ieško būdų kaip panaudoti iš pirmo žvilgsnio tolimų mokslo sričių metodologiją, prieigas, žinias ir įgūdžius naujam žinojimui apie motinystę kurti. Projekto dalyvės rengia bendras publikacijas ir tyrimų projektus, naujas paraiškas, kartu dalyvauja konferencijose. Tokiu būdu siekiama didesnio VU mokslininki/ų įsitraukimo į Europos sąjungos mokslinių tyrimų ir mokslo finansavimo erdvę ir platesnės tinklo mokslininkių tyrimų sklaidos, didesnio jų matomumo nacionalinėse Lietuvos, Airijos, Švedijos ir tarptautinėje erdvėje.

Šiuo metu projekto dalyvės/iai dirba šešiuose tyrimų klasteriuose. Nuo projekto pradžios surengti aštuoni VU projekto dalyvių kolokviumai; tinklo mokslininkės su pranešimais sudalyvavo dvidešimtyje tarptautinių konferencijų, paskelbė tris mokslines publikacijas, surengė keturis mokslo populiarinimo renginius ir keturis jaunųjų mokslininkų seminarus.

Tinklalaidės skelbiamos projekto Youtube ir Anchor paskyrose. Gero žiūrėjimo ir klausymo.

Jei domitės motinystės tyrimais, kviečiame prenumeruoti „MotherNet“ projekto naujienas ir sekti projekto Twitter, LinkedIn ir Facebook socialinės medijos profilius.

 

Developing a new Network of Researchers on Contemporary European Motherhood (MotherNet), EU HORIZON 2020: Coordination and support Programme under grant agreement No.952366

 

sponsors copy

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos