Laureatai Sauliaus Ziuros nuotr. 642x410Vilniaus rotušėje sausio 25 d. vakarą, minint Vilniaus miesto gimtadienį, Šv. Kristoforo statulėlėmis tradiciškai buvo apdovanoti vilniečiai, kurie, pasak miesto mero Remigijaus Šimašiaus, 2021 m. savo talentu ir atkaklumu labiausiai keitė ir augino mūsų miestą. Šiemet tarp dešimties laureatų – net penki Vilniaus universiteto (VU) bendruomenės nariai, tarp laureatų yra ir du Fakulteto bendruomenės nariai - psichologė Aušra Kurienė ir psichologas Robertas Povilaitis

Už nuopelnus švietimui įvertinta psichologė Aušra Kurienė. Ji kartu su kolegomis įgyvendino programą „Big Brothers Big Sisters“ Lietuvoje, smurto prieš vaikus prevencijos ir intervencijos programas, socialines akcijas, tėvystės įgūdžių mokymo programas, vaikų ir paauglių psichologinių krizių prevencijos programas, yra nemokamos linijos tėvams bendraautorė. Laureatė dėsto VU podiplominių studijų programose, rengiančiose suaugusių ir vaikų psichoterapeutus, nuolat veda supervizijas specialistams.

 

Aušra Kurienė. Sauliaus Žiūros nuotr.

Už Vilniaus kultūros architektūrinius tyrinėjimus Šv. Kristoforo statulėlė įteikta dr. Marijai Drėmaitei. Architektūros istorikė, VU profesorė tyrinėja XX a. architektūrą, miestų modernizaciją, industrializaciją ir kultūrą, dalyvauja mokslinėse konferencijose visame pasaulyje, rašo knygas savo tyrimų temomis, skaito viešas paskaitas.

 

Marija Drėmaitė. Sauliaus Žiūros nuotr.

Prof. Ligitai Jančorienei apdovanojimas įteiktas už nuopelnus sveikatos apsaugos srityje. VU Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė visas savo profesines žinias yra sutelkusi į suaugusiųjų ūminius ir lėtinius virusinius hepatitus, ŽIV infekciją, kitas virusines infekcijas, užkrečiamąsias ligas ir jų profilaktiką, skiepijimą ir kelionių mediciną.

 

Ligita Jančorienė. Sauliaus Žiūros nuotr.

Už Vilniaus vardo garsinimą pasaulio medikų bendruomenėje Šv. Kristoforu apdovanota gydytoja, VU profesorė Augustina Jankauskienė. Jos darbas lėmė, kad į sostinę atkeliavo ne viena tarptautinė konferencija. Vilnius laimėjo teisę 2023 m. organizuoti Europos vaikų nefrologų asociacijos metinę konferenciją, į kurią susirinks per 600 šios srities ekspertų ir mokslininkų.

 

Augustina Jankauskienė. Sauliaus Žiūros nuotr.

Psichologas Robertas Povilaitis apdovanotas už emocinę paramą vaikams. 2020 m. „Vaikų linija“ atsiliepė į beveik 115 tūkst. vaikų ir jaunuolių skambučių – tai daugiau nei 2700 pokalbių internetu, per 500 laiškų. Kasmet „Vaikų linija“ šalies darželiuose ir mokyklose inicijuoja sąmoningumo didinimo mėnesį „Be patyčių“. Laureatas dėsto VU Psichologijos institute.

 

Robertas Povilaitis. Sauliaus Žiūros nuotr.

Nominacijas apdovanojimams už nuopelnus mokslui, teisėsaugai, švietimui, kultūrai ir menui, Vilniaus istorinei atminčiai, sportui, verslui, turizmo plėtrai, labdarai, architektūrai siūlo vilniečiai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos