Logika ir filosofijaNuo tada, kai UNESCO sausio 14-ąją oficialiai paskelbė Pasauline logikos diena, įvairiose pasaulio valstybėse surengta gausybė renginių, skirtų atkreipti mokslinės bendruomenės ir plačiosios visuomenės dėmesį į logikos mokslo vystymąsi, konceptualinę jo svarbą bei praktinę reikšmę. Kadangi akademinis gyvenimas buvo stipriai paveiktas COVID-19 pandemijos, šįmet nebuvo galimybių Pasaulinę logikos dieną Vilniaus universitete paminėti sausio mėnesį. Vilniaus universiteto Filosofijos institutas, nukeldamas šios dienos minėjimą, organizuoja tarptautinę konferenciją Logika ir filosofija: istoriniai ir šiuolaikiniai tyrimai, vyksiančią gegužės 27-28 d. Vilniuje.

Tikimasi renginį organizuoti gyvai, tačiau esant nenumatytoms aplinkybėms ir pasikeitus epidemiologinei situacijai jis bus perkeltas į nuotolį arba hibridinį formatą.

Konferencija skirta filosofinėms diskusijoms, susijusioms su logika plačiausia šio žodžio prasme: klasikinės ir neklasikinės, formaliosios ir neformaliosios, modalinės logikos, logikos metafizikos, logikos istorijos problemoms, filosofiniams logikos taikymams ir ryšiui tarp logikos bei kitų disciplinų aptarti.

Konferencijoje numatyta speciali programos dalis, skirta Jono Buridano modalinei silogistikai aptarti.

Konferencijos programa

Kviestiniai pranešėjai:

Prof. Hanoch Ben-Yami (Vidurio Europos universitetas)

Prof. Valentin Goranko (Stokholmo universitetas)

Prof. Daniel Nolan (Notr Damo universitetas)

Prof. Gabriel Sandu (Helsinkio universitetas)

Prof. Nick Zangwill (Londono universiteto koledžas)

Svarbios datos:

Konferencija: 2022 m. gegužės 27-28 d.

Konferencijos vieta:

Filosofijos fakultetas, Vilniaus universitetas, Universiteto g. 9, Vilnius, Lietuva.

Dėl konferencijos teirautis elektroninio pašto adresu .

Organizatoriai:

Jonas Dagys, Pranciškus Gricius, Živilė Pabijutaitė

Filosofijos institutas, Vilniaus universitetas

Finansavimą konferencijai skyrė Lietuvos mokslo taryba (LMTLT), sutarties Nr. S-MOR-22-11 ir Vilniaus universitetas.


 LMT FsF logo m

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos