kid copyLietuvos psichologų sąjungos Neuropsichologijos grupė ir Vilniaus universiteto Klinikinės psichologijos katedra kviečia į seminarą - Neuropsichologinės metodikos darbui su vaikais, turinčiais aktyvumo ir dėmesio sutrikimą.

Aktyvumo ir dėmesio sutrikimo diagnozė pastaruoju metu išgirstama vis dažniau. Aktyvus vaikas – nemažas iššūkis šeimai. Toks vaikas atrodo talentingas, neturintis jokių raidos sutrikimų, tačiau negali susidoroti su paprasta užduotimi arba nesugeba laikytis drausmės taisyklių mokykloje. Vaikas gali būti impulsyvus, greitai užsiplieskiantis, užsispyręs, nelinkęs nusileisti. Mokykloje tokiems vaikams gali būti sunku rasti kontaktą su kitais vaikais ir mokytojais, suvaldyti savo kūną ir emocijas. Aktyvumo ir dėmesio sutrikimas neigiamai veikia vaiko pasiekimus ir gerovę. Aplinkiniai neretai tokį vaiką vertina kaip išlepintą tėvų, patiems tėvams sunku neprarasti kantrybės, o pastangos suvaldyti vaiką bausmėmis ar šaukimu situaciją dažniausiai tik pablogina. Kaip padėti tokiam vaikui? Kaip pagerinti jo savikontrolę, išmokyti palaukti, apgalvoti ir įvertinti savo elgesio pasekmes? Ar negalėjimas ramiai nusėdėti ant kėdės kada nors praeis ir vaikas gebės išbūti visą pamoką? Seminaro metu bus gilinamasi kaip bendradarbiauti su aktyvumo ir dėmesio sunkumų turinčiu vaiku, padėti pritapti, įveikti akademinius iššūkius ir atskleisti savo talentus.

Lektorė: Katerina Strij – neuropsichologė, vaikų raidos trenerė, ugdymo metodų autorė, vaikų psichikos sutrikimų srities specialistė, neuropedagogikos centro „Brain Up“ vadovė.

Seminaro data: 2022 05 27

Renginio trukmė: 9–16 val. (7 val.)

Mokymų vieta: Vilniaus Universiteto Filosofijos fakultetas, Universiteto g. 9, 304 a.

Renginys skirtas: psichologams, medicinos psichologams, pedagogams, neurologams, reabilitologams, vaikų gydytojams, psichiatrams, kineziterapeutams, ergoterapeutams, aktyvumo ir dėmesio sutrikimą turinčių vaikų tėvams.

Kaina renginio dalyviams: 50 Eur*
*70 proc. renginio metu surinktų pajamų bus skirta Katerinos Strij fondui, finansuojančiam specialistų konsultacijas raidos sutrikimų turintiems Ukrainos vaikams.

Įsigyti bilietą

Maksimalus renginio dalyvių skaičius: 50 dalyvių

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos