išmanusis miestasBirželio 20 d. startuoja trečioji vasaros mokykla Išmanusis miestas 2022. Vilniaus universitetas kartu su projekto partneriais iš 10-ties Europos šalių universitetų įgyvendina projektą „Empower Girls to Embrace Their Digital and Entrepreneurial Potential“ (GEM) No. LC-01380173 (Girls4STEM-2019) ir nuo 2020 m. organizuoja vasaros mokyklas 12-14 metų mergaitėms. 

Vasaros mokyklos veiklomis siekiama stiprinti mergaičių domėjimąsi gamtos mokslais, ugdyti jų skaitmeninius ir verslumo gebėjimus, motyvuoti rinktis su STEM dalykais susijusią karjerą.


Visos dienos mokykloje mergaitės kurs mini projektus - programuos modelius su Arduino, lankysis Užupio kūrybiškumo - programinės ir techninės įrangos erdvėje VIVISTOP. Dalyvės taps žaismingomis kūrėjomis ir išbandys įvairias kuriamų prototipų dizaino metodikas, susitiks su verslo ir mokslo atstovėmis.

Plačiau apie projektą ČIA.

Vasaros mokyklos programą rasite ČIA.

Kontaktinis asmuo: projekto vadovė doc. dr. Asta Meškauskienė, el. paštas 


išmanusis miestas logo2

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos