TrainDL Dec 10 2Gerbiami informatikos mokytojai!Kviečiame dalyvauti Vilniaus universiteto seminare „Dirbtinis intelektas ir duomenų tyryba informatikos pamokose“. Seminaro tikslas – susipažinti su dirbtinio intelekto metodais, kurie nepastebimai skverbiasi į mokinių kasdienybę ir ją formuoja. Panagrinėsime duomenų gyvavimo ciklo etapus, pasinaudodami duomenų analizės įrankiu modeliuosime realius duomenų rinkinius. Taip pat aptarsime dirbtinio intelekto ir duomenų tyrybos mokymo metodus ir mokomąją medžiagą.

Kviečiame registruotis: https://forms.office.com/r/FkL9WKcyjw

Vietų skaičius seminare ribotas. Prašytume pranešti, jei užsiregistravę negalėtumėte dalyvauti.

Labai laukiame susitikimo su jumis ir keitimosi idėjomis.

Dirbtinis intelektas ir duomenų tyryba Informatikos pamokose.

Tyrinėsime, eksperimentuosime, naudosimės išbandyta mokymo medžiaga.

Kiekvieną dieną mokiniai naudojasi dirbtiniu intelektu grįstomis programomis ir sąmoningai ar nesąmoningai dalijasi savo duomenimis. Todėl vis dažniau kalbama apie duomenų ir dirbtinio intelekto išprusimo skatinimą mokyklose, šių temų įtraukimą į mokymo programas. Natūraliai kyla klausimas, kaip tokias sudėtingas temas, kaip dirbtinis intelektas ir duomenų mokslas, reikia dėstyti vyresniųjų klasių mokiniams? Šiame seminare pasidalinsime patikrintais metodais ir mokomąja medžiaga dirbtiniam intelektui ir duomenų raštingumui ugdyti. Atlikdami praktines užduotis sužinosite, kaip supažindinti mokinius su pagrindiniais įvairių dirbtinio intelekto metodų veikimo principais, atliksite keletą paprastų veiklų. Modeliuosime realius duomenų rinkinius naudodamiesi duomenų analizės priemone „Orange3“. Po to susipažinsime su mašininio mokymosi metodais, aptarsime, kaip apdoroti duomenų rinkinius ir išgauti naują informaciją. Seminarą užbaigsime įžvalgomis apie perspektyvas, kaip mokyti dirbtinio intelekto ir duomenų raštingumo informatikos pamokose. Seminaras tinka ir neturintiems patirties šiomis temomis, ir jau susipažinusiems.

Seminaras siūlomas įgyvendinant trijų šalių, Austrijos, Lietuvos ir Vokietijos, Erasmus projektą „TrainDL“. Šiuo projektu siekiama sukurti duomenų raštingumo ir dirbtinio intelekto kompetencijų ugdymo koncepcijas ir išbandyti jas mokytojų ir mokyklų ugdymo procese. Seminaras vyks anglų ir lietuvių kalbomis.

Dėstytojai: Viktoriya Olari, Till Zoppke, Vaida Masiulionytė-Dagienė ir Valentina Dagienė

Programinė įranga: įdiegta “Orange3” duomenų analizės programa.

2022 m. gruodžio 10 d. (šeštadienis), Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas, Universiteto g. 9, 107 aud.

Seminaro programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos