Online Seminaras2023 m. birželio 7 d. Vilniaus universiteto Psichologijos instituto Teisės psichologijos tyrimų centras organizuoja mokslinį-praktinį susitikimą su prof. Dave Walsh (De Montfort universitetas, Lesteris, Jungtinė Karalystė). Renginio tema: Efektyvių apklausų metodų panaudojimas baudžiamajame procese: dabartinės tendencijos ir perspektyvos.

Prof. D. Walsh yra teisės psichologijos ekspertas, kurio pagrindinės mokslinio domėjimosi sritys apima baudžiamojo proceso (nusikaltimų aukų, liudytojų ir įtariamųjų) apklausas. Susitimo metu britų ekspertas pasidalins jo ir kolegų atliktų mokslinių tyrimų rezultatais, praktine patirtimi ir įžvalgomis kaip užtikrinti gerąją nusikaltimų tyrimo apklausų praktiką.

Renginys vyks 201 auditorijoje (Universiteto g., 9, Vilnius), 9.00-13.20 val. Negalintiems atvykti bus suteikta galimybė prisijungti nuotoliniu būdu.

Maloniai kviečiame užsiregistruoti į renginį: https://bit.ly/3LQc97A

Programą rasite ČIA. Renginys vedamas anglų kalba.

Susitikimo metu vyks ir apskritojo stalo diskusija „Gerosios baudžiamojo proceso apklausų praktikos gairės“. Diskusijos dalyviais kviečiame tapti: teismų, prokuratūros, advokatūros, įstatymų leidybos atstovus bei kitus suinteresuotus specialistus ir ekspertus. Norint dalyvauti diskusijoje, privaloma užsiregistruoti atskiroje registracijos formoje: https://bit.ly/42gWkh7

Kiti renginyje dalyvaujantys asmenys apskritojo stalo diskusiją galės stebėti gyvai arba nuotoliniu būdu.

 

Informacija apie vizituojantį ekspertą: 

Prof. dr. Dave Walsh yra nusikaltimų tyrimo srities ekspertas iš Lesterio De Montfort universiteto. Bendradarbiaudamas su akademinėmis bei teisėsaugos institucijomis visame pasaulyje, konsultuoja mokslininkus ir praktikus nusikaltimų tyrimo, apklausų baudžiamajame procese aktualiais klausimais, tuo pačiu gilina savo žinias bei patirtis dirbdamas kartu su šiomis specialistų grupėmis! Eksperto yra publikuota virš 70 straipsnių recenzuojamuose akademiniuose žurnaluose, knygų bei knygų skyrių nusikaltimų tyrimo temomis. D. Walsh yra pelnęs vieno iš srities pagrindinių ekspertų pasauliniu mastu reputaciją.

Vizito Lietuvoje metu D. Walsh pasirengęs sužinoti apie nusikaltimų tyrimo apklausų dabartines tendencijas mūsų šalyje, ir sugretinti jas su tarptautiniais gerosios apklausų praktikos gairėmis, kurias pristatys, "Mendez principais" (principai yra šie: mokslinis pamatas-praktika-pažeidžiamos grupės-kvalifikacijos tobulinimas-atskaitomybė-įgyvendinimas) https://bit.ly/3pmco2N

Besisvečiuosiantis ekspertas noriai perteiks turimas žinias ir patirtį, atsakys į rūpimus klausimus, taip pat lauks iš renginio dalyvių įžvalgų bei aktyvių diskusijų kaip valstybės galėtų bendradarbiauti tarpusavyje siekiant tobulinti baudžiamojo proceso apklausų praktikas bei teisėkūrą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos