people ga664d7871 19202023 m. gegužės 11-12 d. vyko IV konferencija „Educating Educators“ bei baigiamoji MOST konferencija biologijos centre „Naturalis“ Leidene, Olandijoje. „Naturalis“ – nacionalinis gamtos istorijos muziejus ir biologinės įvairovės tyrimų centras. Jam suteiktas 2021 m. Europos metų muziejaus vardas. Nors dabartinis pavadinimas ir organizacija yra palyginti neseni, „Naturalis“ istoriją galima atsekti nuo XIX a.

Šioje konferencijoje dalyvavo politinių organizacijų, universitetų atstovai, verslininkai, mokytojai ir mokiniai iš Europos. Dalyviai pristatė geriausius mokyklų bendruomenių projektus, dalijosi gerąja patirtimi, kaip sekėsi bendradarbiauti su bendruomene, universitetais, iškelti ekologijos problemas ir jas spręsti. Skaityti pranešimai ragino prisijungti prie mąstymo keitimo ir nenusisukti nuo ekologinių problemų, įtraukti mąstymą ir tyrinėjimą skatinančius metodus mokant mokinius ir rengiant mokytojus.

Konferencijoje atskiras dėmesys buvo skiriamas tarptautinei MOST mugei, kurioje projektus pristatė mokytojai ir mokiniai iš aštuonių šalių. Mugėje projektus pristatė Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos KJPUG bičiulių būrelio steigėja (apie ekologiją, tvarumą, bitininkystę) Simona Mikelkevičienė ir mokytoja Virginija Japertaitė. Jos pasidalijo gerąja patirtimi, kaip taupyti elektros energiją ir pristatė projektą „Elektros energijos taupymas bendruomenėje“. Vilniaus lopšelio darželio „Lakštingala“ mokytoja Viktorija Strazdauskienė pasidalino patirtimi, kaip apjungė visą bendruomenę darželio grupės sienos apšiltinimui projekte „Suburti bendruomenę kilniam tikslui - apšiltinti vidaus sieną antrinėmis žaliavomis“.

Daugiau apie konferenciją: https://icse.eu/educating-the-educators/

muge most

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos