Susitikimas Taivano Wu2023 m. rugsėjo 22 d. 11 val. kviečiame į viešą susitikimą su pasaulio lygio Taivano rašytoju Wu Ming-Yi. Renginys vyks Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje kinų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Wu Ming-Yi (1971) 吳明益 – rašytojas, menininkas, dėstytojas ir aplinkosaugos aktyvistas. Plačiai pripažintas vienu žymiausių savo kartos rašytojų, Wu Ming-Yi šešis kartus laimėjo „Open Book“ apdovanojimą, o jo darbai buvo išversti į dvidešimt kalbų. 2018 metais jo novelė „Pavogtas dviratis“ („The Stolen Bicycle“) pateko į tarptautinių „Man Booker“ apdovanojimų ilgąjį sąrašą – jis yra pirmasis taivanietis, kuris pelnė šį pasiekimą. Šiuo metu Wu Ming-Yi dėsto literatūros studijų dalykus Nacionaliniame Dong Hwa universitete (Taivanas).

Renginį organizuoja Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų institutas kartu su VU Biblioteka, Taivano sinologijos studijų resursų centru (Taiwan Resource Centre for Chinese Studies), Azijos menų centru ir Vilniaus literatų namais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos