Sociokinas 2014 11„Lets make money“ - tai austrų dokumentinis filmas apie šiuolaikinę finansų sistemą ir jos socialines pasekmes. Režisierius Erwinas Wagenhoferis pateikia seriją kontroversiškų interviu su investicijų fondų vadovais, bankininkais, politikais bei socialiniais darbuotojais. Filmo eigoje ryškinamas tragiškas ir būtinas ryšys tarp per tarptautinę finansų rinką delokalizuoto anonimiško kapitalo ir labai konkretaus lokalizuoto skurdo bei jį lydinčių problemų.

Dabartinė globali neoliberalaus kapitalizmo ekonominė sistema nėra nei geriausia, nei vienintelė galima. Patogus mažumos pasaulio gyventojų gyvenimas turi savo nežmonišką kainą, kurią moka visi likusieji. Kapitalizmo radimąsi paskatinusi plėšikiška kolonizacija ir vergija niekur nedingo. Pažeminimas, išnaudojimas ir skurdas tiesiog tapo mažiau pastebimi, paslėpti nuo progreso spektaklio apžavėtų akių. Spindinčių prekybos centrų, imperatyvo nuolat linksmintis ir vienodo (ne)susirūpinimo viskuo eroje skaičius yra aukščiausia vertybė.

Sociokinas - lapkričio 5d. 18.40 val.Filosofijos fakulteto (Universiteto g. 9/1) 306 aud.

Renginys Facebook'e.

Renginio organizatoriai - Sociali Sociologija.

Renginio kontaktinis asmuo:
Milda Pivoriūtė
el. paštas:
mob. tel. 867303031

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos