sociokinui geguzeKanji Lalji savo parduotuvėje prekiauja religine atributika, tačiau atvirai demonstruoja ateistines pažiūras. Kai žemės drebėjimo metu sugriūva jo parduotuvėlė, vyras bando gauti kompensaciją iš draudimo bendrovės, tačiau nesėkmingai: draudimo bendrovė nekompensuos nuostolių įvykiui, kurio priežastis, kaip nurodoma sutartyje, yra „Dievo valia“. Kanji Lalji nelieka nieko kito kaip paduoti į teismą… Dievą!

Daug diskusijų ir net protestų sukėlęs Indijos filmas „Dieve mano!“ nagrinėja religijos svarbos Indijoje temą. Kiek moderniame Indijos religingume yra atvirumo, ir kiek – apsimetimo? Kiek nuoširdaus tikėjimo, ir kiek – komercijos? Tokie klausimai bus gvildenami šiame šmaikščiame ir satyriškai nuotaikingame naujosios kartos Bolivudo filme.

Paskutinį šio Sociokino sezono filmą pristatys ir diskusijoje dalyvaus Orientalistikos centro lektorius Dr. Deimantas Valančiūnas!

Paskutinis šį sezoną Sociokino seansas - Gegužės 20 d. 17.50 val. Filosofijos fakulteto 302 aud. (Universiteto g. 9/1).

Sociokino renginys Facebok'e

Renginio organizatoriai - Sociali Sociologija

Renginio kontaktinis asmuo:
Milda Pivoriūtė
mob. tel. nr.: 867303031
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos