Vilniaus universitetas pelnė Very Good International Student Satisfaction Award 2015 – apdovanojimą, kasmet skiriamą pagal studentų pasitenkinimo studijomis lygį. Apdovanojimai buvo oficialiai paskelbti rugsėjo 16 d. Glazge vykusioje kasmetinėje EAIE (European Association of International Education) konferencijoje.

Būti įtrauktiems į International Student Satisfacion Awards yra gana didelis pasiekimas universitetams. Apdovanojimas suteikia universitetui žinomumo bei atpažįstamumo visuomenėje, o svarbiausia tarp studentų visame pasaulyje.

Apdovanojimus organizuoja lyderiaujanti pasaulyje tarptautinių studijų informacijos platforma STUDY PORTALS, bendradarbiaujanti su daugiau nei 2100 aukštųjų mokyklų ir sulaukianti apie 13 milijonų lankytojų per metus. International Student Satisfacion Awards yra pagrįsti viso pasaulio studentų nuomonėmis ir komentarais publikuotais  portale 2014–2015 mokslo metais. Bendrai susumavus, studentai reitingavo studijų patirtį Vilniaus universitete kaip labai gerą ir skyrė 8+ balą. Taigi, džiugu gauti tokį teigiamą universiteto darbo įvertinimą ir atgalinį ryšį iš studentų, su kuriais dirbame.

VU Erasmus studentai iš užsienio„Vilnius yra toks neatrastas miestas, visada nustebinantis. Pats universitetas yra labai gerai organizuotas ir svetingai priimantis užsienio studentus. Mano patirtis Lietuvoje iš esmės pastūmėjo asmeninio tobulėjimo link, padėjo susiformuoti interesų kryptis ir priimti sprendimus dėl ateities“, – studentė iš Italijos.

„Trumpai tariant: nuostabus miestas, labai įdomi šalis ir jos kultūra, paslaugus tarptautinių ryšių skyrius universitete, gana pigus pragyvenimas ir kelionės. Ypač kelionės, žmonės ir praplėstas kultūrinis akiratis leido atsikratyti kvailų stereotipų apie Rytų Europą“, – studentas iš Vokietijos.

„Vilniaus universitetas turi nuostabius profesorius, kurie yra be galo profesionalūs visose srityse, kuriose dirba. Lietuva ir Vilnius yra šiltų ir gerų žmonių namai. Ir visiems atvykusiems studentams buvo stengiamasi suteikti kuo geresnę patirtį ir nė vienas nebuvo paliktas be pagalbos. Nuo mentorių iki profesorių ar net paprastų vietinių žmonių – visur jaučiau draugiškumą, taigi esu labai laiminga galėdama sakyti, kad studijos Vilniaus universitete buvo viena geriausių mano patirčių“, – studentė iš Rumunijos.

Pabaigai, įdomus faktas – šie apdovanojimai prisideda prie socialinio labdaros projekto. Už kiekvieną studentų parašytą atsiliepimą, StudyPortals aukoja vienos plytos vertės sumą UNICEF koordinuojamai Afrikos mokyklų kampanijai, kurios tikslas – pastatyti pradinę mokyklą Guinea-Bissau regione.

Informacijos šaltinis – VU Tarptautinių ryšių skyriaus naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos