26115473 l 55a13d023c640 1024x683 1024x683

2021 m. spalio 22 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Socialinės politikos katedra kviečia į konferenciją „COVID – 19 pandemija ir lėtinės socialinės politikos ligos, laimėjimai bei receptai“. Renginio pradžia – spalio 22 d. 9 val.

2020 metais prasidėjusi COVID – 19 liga pasaulį privertė trumpam sustoti ir dėti visas pastangas, ligos plitimo stabdymui ir prevencijai. Pandemijos sukelti iššūkiai, sunkumai ir neužtikrintumo jausmas, palietė ne vieną gyvenimo sritį. Paslaugų, pramonės, sveikatos, pramogų ir t.t. Visi sektoriai nukentėjo, vieni daugiau, kiti mažiau, vieni rado greitesnę išeitį, kiti vis dar kamuojasi iš pandemijos sukeltos krizės. Norint suvaldyti ir sumažinti krizės padarinius, būtina atsigręžti į valstybės vykdomą socialinės politikos kryptį. Konferencijos tikslas – aptarti, kaip Covid-19 pandemijos iššaukti socialinio ir ekonominio gyvenimo pokyčiai paveikė gyventojų padėtį, kaip reagavo socialinė politika, kokios priemonės buvo taikytos bei kokie yra ilgalaikiai Lietuvos socialinės politikos iššūkiai ir galimybės.

Temos aktualumas pabrėžiamas Vilniaus universiteto profesorius Romo Lazutkos plenariniame konferencijos pranešime, kuriame R. Lazutka apžvelgs Lietuvos socialinės politikos dešimtmetį po 2009 m. krizės ir bandys nubrėžti gaires popandeminiam laikotarpiui. Pranešime socialinė politika analizuojama trimis pagrindiniais aspektais: kokiu mastu ji mažina socialinių sluoksnių nelygias galimybes, apsaugo gyventojų pajamas nuo socialinių rizikų ir suteikia minimalių pajamų garantijas.

Įžangines kalbas konferencijoje tars ES Užimtumo ir socialinių teisių komisaras Nicolas Schmit taip pat Lietuvos respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė,  Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, konferencijos dalyvius sveikins Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas bei Filosofijos fakulteto dekanas prof. Arūnas Poviliūnas. 

Konferencija vyks 2021 m. spalio 22 d. Vilniaus Universiteto Senato Salėje (Universiteto g. 3) ir nuotoliniu būdu. Dalyvavimas gyvai ir nuotoliniu būdu galimas iš anksto užsiregistravus šiame tinklalapyje. Konferencijos programą galite rasti čia.

Renginys bus transliuojamas Youtube platformoje, joje iš anksto užsiregistravę žiūrovai galės užduoti klausimus renginio dalyviams. Norint dalyvauti renginyje gyvai privaloma turėti galimybių pasą ar ES skaitmeninį COVID-19 sertifikatą.

Konferenciją organizuoja Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Socialinės politikos katedra.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos