Gruodžio 7-ąją Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Rašytojų menėje įvyko jau ketvirtasis Kalbų vakaras.

Kalbų vakaras – tai galimybė atskleisti kiekvienos kalbos grožį, Filologijos fakulteto spalvingumą, beribės kalbų įvairovės dvasią ir nuostabi proga tiek akademikams, tiek studentams pristatyti savo interesų sritis, kelti rūpimus klausimus. Renginį atidarė fakulteto dekanė profesorė Meilutė Ramonienė. Ji pasidžiaugė, kad Kalbų vakaras ne tik skleidžia meilę kalbai, bet ir vienija fakulteto bendruomenę.

Lituanistė Gabrielė Kutelytė, Kalbų vakaro vedėja, elegantiškai ir lengvai užvaldžiusi publikos simpatijas, sukūrė draugišką ir jaukią atmosferą. Vakaras prasidėjo nuo žodžių iš Evangelijos, kur kalbama apie gailestingą, nepavydžią, besąlygišką meilę artimam. Meilė kalbai, meilė žodžiui – kertinė vakaro idėja, jungianti įvairias pasaulio kalbas.

Scenoje pasirodę dėstytojai, studentai, svečiai iš Judaikos tyrimų centro ir asociacijos „Ahmadija“ perteikė žavų poezijos skambesį ir pasiūlė labai netikėtus lingvistinius pjūvius. Antrakursis anglistas ir 2016-ųjų Kalbų vakaro dalyvis Danielius Bogdanovičius papasakojo, kokia yra ir kaip veikia šiuolaikinė internetinė esperantininkų kultūra, o VU Orientalistikos centro lektorius Vytis Vidūnas nagrinėjo sakraliosios kalbos ženklus senosios Indijos kultūroje.

Publiką iš vietų pakilti skatino svečių iš Judaikos tyrimų centro žaidimai jidiš kalba. Kaip ir pernai daug dėmesio buvo skiriama poetiniam žodžiui. Skambėjo poezija arabų, vengrų, rumunų kalbomis. Rumunų kalbą, kaip ir praėjusiais metais, pristatė Filologijos fakulteto alumnas, germanistas Dominykas Raudonius, o šiemet iniciatyvą palaikė svečiai iš Rumunijos ambasados: Rumunijos ambasados Misijos vadovo pavaduotoja Simona Botezatu, vertėja ir rumunų kultūros bendrijos „Dačija“ pirmininkė Lučija Bartkienė. Daug dėmesio ir ovacijų sulaukė Rusų filologijos katedros pirmakursės Ievos Gegeckaitės atliktas rusiškas romansas, jai talkino bendrakursis ERASMUS studentas iš Italijos Janas Loredanas.

„Kalbų vakaras yra puiki galimybė įvairias pasaulio kalbas tyrinėjantiems ar tomis kalbomis kuriantiems žmonėms susitikti ir paieškoti toje įvairovėje bendrų ir vienijančių idėjų. Belieka palinkėti, kad ši idėja plistų kuo plačiau po fakultetą ir pasiektų kasmet vis daugiau studentų“, – sakė vienas iš Kalbų vakaro organizatorių Vytis Vidūnas.

Šaltinis: VU naujienos / 2017-12-12

Priega per internetą:  http://naujienos.vu.lt/kalbu-vakaras-2017-ketvirtoji-ode-kalbai/

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos