Birželį Vilniaus universiteto Didysis kiemas pražysta – jį papuošia laimingi absolventų ir jų artimųjų veidai, šypsenos ir gėlės. Aštuoniolika VU padalinių Šv. Jonų bažnyčioje įteiks studijų baigimą liudijančius dokumentus vasaros sesijos bakalauro, vientisųjų, laipsnio nesuteikiančių, magistrantūros studijų ir jungtinės magistrantūros studijų programos absolventams. Kauno fakulteto absolventams diplomai bus teikiami Kauno liuteronų Švč. Trejybės bažnyčioje.

Birželio 13 d. pirmieji diplomus gavo 37 Orientalistikos centro absolventai. Cum laude diplomai įteikti Rūtai Žukaitytei, šiuolaikinių Azijos studijų magistrei, ir Ignui Čepelei bei Gabrielei Niekytei, Azijos studijų bakalaurams. Turkijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė J. E. Aydan Yamancan sveikindama absolventus sakė, kad universiteto baigimas yra sėkmė, tačiau ne pagrindinis gyvenimo iššūkis. Ambasadorės teigimu, svarbiausias pasiekimas yra žinių naudojimas kitų labui. „Tikrasis intelektualas yra tas, kurio iššūkis yra savęs lavinimas, o ne konkurencija su kitais, kuris turi drąsos sekti paskui svajones, kuris išlaiko smalsumą ir visada ieško tiesos protu bei širdimi“, – teigė ambasadorė.

Nepaprastasis ir įgaliotasis Japonijos ambasadorius Lietuvai J. E. Toyoei Shigeeda atkreipė absolventų dėmesį, kad jų įgytos žinios gali paskatinti dialogą tarp Azijos ir Europos, taip pat ir kultūrinius mainus. Lundo universiteto arabų kalbos ir literatūros docentas, Artimųjų Rytų regiono ekspertas, ilgametis Orientalistikos centro draugas ir partneris Henry Diabas pasidžiaugė dešimt metų trunkančiu bendradarbiavimu su Vilniaus universitetu. „Jūsų pasiekimai padės jums atremti vis didėjančius ateities iššūkius“, – apibendrino svečias iš Švedijos.

Tarsi tęsdamas svečio mintį, studijų prorektorius doc. Valdas Jaskūnas absolventus skatino nuolat grįžti į universitetą, padėti jam keistis ir keisti Lietuvą bei pasaulį, tapti tikrais universiteto alumnais, atsakingais ne tik už save, bet ir už universitetą, kad jis ir toliau neštų šviesą Lietuvai ir pasauliui.

Studentų atstovės Dovilė Valaitė ir Gabrielė Niekytė dėkojo dėstytojams, kad lydėjo akademinėje kelionėje po tolimus ir egzotiškus Azijos kraštus. Dovilei šios studijos – tai išsipildžiusi svajonė, praplėstas akiratis, o štai Gabrielė tvirtai tiki: ši laida bus tie, kurie nugalės baimę ir ryšis pakeisti pasaulį, darys įtaką visam tam, kas šiuo metu vyksta. Absolventė dėkojo už laisvę kurti, laisvę augti, tirti ir patirti.

Orientalistikos centro vadovas dr. Vytis Silius studentams linkėjo ne tik statyti tiltus tarp kultūrų, kalbų ir patirčių, bet ir patiems drąsiai tais tiltais vaikščioti, „nes ne tiltas, o juo einantis žmogus sujungia net ir pačių srauniausių vandenų atskirtus krantus. Džiaukitės ir džiuginkite. Ir prašau Jūsų – mokykitės, svajokit, kurkit. O iš čia jau kylama į žvaigždes!“

VU tradiciškai baigs mokslo ir studijų metus iškilmėmis „Finis anni academici“. Birželio 27 d. 15 val. Šv. Jonų bažnyčioje bus pagerbti labiausiai nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, ypač gerai magistrantūros studijas baigę absolventai. Po iškilmių Bibliotekos kieme bus nuleista universiteto vėliava. Šiemet VU baigs apie 3700 absolventų.

„Universitas Vilnensis“ informacija.  Visas straipsnis pdf 

E. Kurausko nuotraukoje Orientalistikos centro absolventai su centro vadovu dr. V. Siliumi, studijų prorektoriumi doc. V. Jaskūnu ir svečiais

Šaltinis: VU laikraštis „Universitas Vilnensis“, 2017 m. birželis, nr. 3 (1739) / ISSN 1822-1513

Prieiga per internetą: http://www.vu.lt/naujienos/laikrastis-universitas-vilnensis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos