2016 m. spalio 8–17 dienomis Orientalistikos centro indologijos ir budizmo studijų profesorius Audrius Beinorius pakviestas vieno seniausių Indijoje Bharatiya Vidya Bhavan (BVB) universitete lankėsi Naujajame Delyje, Indija. Išvykos tikslas – sudalyvauti tarptautinėje konferencijoje „Sanskritas ir Europos kalbos“, kurią parėmė Indian Council of Cultural Relations (Indijos kultūrinių ryšių centras).

Konferencijoje dalyvavo gausus būrys Europos šalių ir Indijos universitetų mokslininkų, kuriuos subūrė šio universteto profesorė Shashi Bala. Konferencijoje A. Beinorius perskaitė pranešimą „Sanskritas ir Lietuva: kultūriniai ir lingvistiniai ryšiai“. Konferencijoje neformalaus susitikimo metu buvo bendrauta su ICCR prezidentu prof. Lokesh Chandra, kuris išreiškė ICCR‘o pageidavimą ir visapusišką paramą išleidžiant Indijoje šiuolaikinių lietuvių ir indų mokslininkų tyrinėjimų knygą apie sanskrito ir lietuvių kalbų ryšį anglų kalba.

Gavęs pakvietimą vizito Indijoje metu prof. A. Beinorius taip pat apsilankė tarptautinės organizacijos Nordic Center in India (NCI) būstinėje Naujajame Delyje. Ši, 2001 metais įkūrta, organizacija vienija šiaurės Europos šalių 22 universitetus ir mokslo institutus tiesiogiai vykdančius šiuolaikinės Indijos tyrimus ir teikia joms įvairiapusę informacinę paramą bei projektinę pagalbą. Susitikimo su NCI direktoriumi Dr. Samrat S. Kumaru buvo pristatyta VU Orientalistikos centre vykdomų indologijos studijų ir tyrimų istorija bei perspektyvos, aptartos Orientalistikos Centro, o tuo pačiu ir Lietuvos, įsiliejimo į šią tarptautinę tinklinę (networking) organizaciją galimybės ir platesnių kooperacinių ryšių su įvairiais Indijos universitetais per NCI perspektyvos.

Visą straipsnį skaityti : https://issuu.com/vu_lt/docs/uv_2016-12

Šaltinis: Universitas Vilnensis, 2016 m. gruodis, Nr. 4 (1736), Vilniaus universitetas, ISSN 1822-1513

Prieiga per internetą: http://www.vu.lt/naujienos/laikrastis-universitas-vilnensis 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos