Dr. Deimantas Valančiūnas šiemet buvo apdovanotas kaip geriausios per praėjusius metus Lietuvoje apgintos disertacijos autorius humanitarinių ir socialinių mokslų srityje. Su jaunuoju mokslininku kalbamės apie tai, ko reikia, kad kuo daugiau jaunų žmonių pasirinktų mokslo kelią.

Praėjusiais metais buvote apdovanotas kaip vienas iš geriausių disertacijų autorių. Ar tai reiškia, kad esate apsisprendęs siekti mokslininko karjeros? Kas lėmė tokį Jūsų sprendimą ir kada jį priėmėte: dar rinkdamasis bakalauro studijas ar vėliau mokydamasis aukštojoje mokykloje?

Akademinių tyrimų galimybės man visada buvo įdomios – su Indijos kinu, pagrindiniu mano mokslinių tyrimų objektu, susidūriau dar studijuodamas bakalaurą: buvo nepaprastai įdomu pasigilinti į šią man visai naują sritį. Ir nors bakalaurinį darbą rašiau visai kita tema, jau tada pradėjau kaupti ir studijuoti kritinę ir akademinę literatūrą apie Indijos kiną. Taigi, manau, gana kryptingai ėjau mane dominančių mokslinių tyrimų keliu. Be abejo, vėliau padėjo kolegų palaikymas ir skatinimas stoti į doktorantūrą. Pačios doktorantūros studijos, akademinis bendradarbiavimas su užsienio universitetais, dalyvavimas tarptautinėse mokslinėse konferencijose išlaikė mano susidomėjimą moksline karjera. Ir toliau kryptingai ją tęsiu.

Interviu „Dr. Deimantas Valančiūnas: „Kokybiškas mokslas suteikia studentui visapusišką pasirinktos srities išmanymą“ toliau skaityti pdf.

Šaltinis: Agenda Nr. 5 (2014, p. 38-40. – Vilnius: Mosta, 2014. ISSN 2335-8564.  

http://www.mosta.lt/lt/leidiniai/agenda

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos