2020 m. spalio 23 dieną tinklalaidėje „Greito gyvenimo lėti pokalbiai“ svečiavosi Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto profesorius dr. Victor de Munck. Kviečiame pasiklausyti tinklalaidės įrašo, kuriame mokslininkas dalinosi savo mintimis apie dabartyje esančius (romantinių) santykių tipus, jų reikšmę bei savitumą tema „(In)Consistency of Love“.

„Pasaulis visada akivaizdžiai keičiasi, keičiasi santykiai, tačiau mes norime nuoseklumo ir pastovumo. Mes norime, kad mūsų gyvenimo būdas, žmonės, kuriuos turime šalia, dalykai, dėl kurių mums būtų patogu, išliktų stabilūs. Mes nenorime pasaulio pakeisti, net jei nebūtinai esame laimingi toje būsenoje “, – paskutiniame tinklalaidės epizode pažymi antropologijos profesorius Viktoras de Munckas.

Viktoras de Munckas yra antropologijos profesorius Niujorko valstybiniame universitete Naujasis Paltzas ir Vilniaus universitetas Lietuvoje. Profesorius yra išleidęs nemažai knygų ir pagrindinė tema, į kurią jis sutelkia dėmesį savo darbuose ir raštuose, yra meilė įvairioms romantinėms formoms. 

Šaltinis: 15min.lt / Tinklalaidė „Greito gyvenimo lėti pokalbiai“ / 54 / 2020-10-23

54 Anthropology Professor Victor de Munck on (In)Consistency of Love / Prieiga per internetą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos