Kviečiame pasiklausyti pokalbio su Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto dėstytoju, politikos mokslų daktaru Konstantinu Andrijausku apie karinį perversmą Mianmare, perversmo priežastis, gyventojų protestų svarbą ir galimus tolimesnius demokratizacijos procesus.

„Labai simboliška, kad būtent šiandien, Kovo 11-ąją, kviečiu jus pasiklausyti man asmeniškai labai svarbaus pokalbio apie 2021 m. vasario 1 d. Mianmare įvykusį karinį perversmą. Mianmaras yra šalis, kurioje iki pandemijos dirbau kelionių vadove, ketinau atlikti (vis dar neprarandu vilties to padaryti) tyrimą savo magistriniam darbui, ketinau kurį laiką pagyventi ir, svarbiausia, turiu brangių kolegių ir bičiulių.

Dar pokalbio pradžioje K. Andrijauskas įvardijo ne vieną priežastį, kodėl mums, lietuviams, turėtų rūpėti įvykiai Mianmare, todėl tikiuosi, kad šis kiek daugiau nei įprasta politizuotas pokalbis bus naudingas ir visiems klausytojams“, – tinklalaidę pristato jos autorė ir vedėja Astra Petkūnaitė.

Tinklalaidės garso įrašas.

Šaltinis: Žurnalas „Lėtai apie pasaulį“ / Tinklalaidė #51 / 2021-03-11

Prieiga per internetą: https://letai.lt/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos