Indija – milžiniška šalis, kurioje gyvena apie šeštadalį pasaulio gyventojų. Iš populiarių reprezentacijų dažniausiai pažįstame tik dominuojančias hinduistinės kultūros dalis, tokias kaip ajurveda, joga ar bolivudas. Tačiau Indija taip pat garsėja ir ypatinga etnine, kalbine, religine bei socialine įvairove. Šioje laidoje gilinamės į Indijos dalitų (buvusių „neliečiamųjų“) gyvenimą šiandieninėje Indijoje, kurioje vis stiprėja hinduistiniai nacionalistiniai judėjimai.

Kaip keičiasi Indijos kastų sistema? Ką ji reiškia kasdieniniame gyvenime? Kokia dalitų („neliečiamųjų“) padėtis šiandieninėje Indijoje? Ko siekia dalitų studentų judėjimai? Kuo ypatingas Indijos politinis gyvenimas?

Apie tai kalbamės su antropologe, Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų direktore ir docente dr. Kristina Garalyte.

Laidos vedėja Kristina Jonutytė

Šaltinis: LRT / Homo cultus. Tarp praeities ir ateities. Kaip keičiasi Indijos kastų sistema? Pokalbis su Kristina Garalyte / 2022.07.08

Prieiga per internetą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos