Prof. Audrius Beinorius „Shibui“ svetainėje pristatomas kaip indologas, kurio ekpertizės sritys: kultūrinė psichologija, tarpkultūrinė komunikacija, Indijos ir Azijos kultūros, budizmas, joga, hinduizmas. Tokie žodžiai tarsi iš karto padvelkia Azijos kvapais, ryškiomis spalvomis ir klausytojai tikisi egzotiško pasakojimo apie tolimas Rytų šalis.

Tačiau, iš tiesų, daug dažniau prof. A. Beinoriaus pagalbos prašoma susidūrus su įvairomis komunikacijos problemomis. Na, pavyzdžiui, prasideda projektas su partneriais iš Indijos. Lietuviai ir kiti europiečiai neriasi iš kailio, sudarinėja planus, bet darbai stringa. Kai po kurio laiko susiprantama kreiptis į specialistą, paaiškėja, jog partneriai Indijoje nėra jokie tinginiai ar piktavaliai, priežastis – prie bendro projekto dirbantys žmonės tiesiog nesusikalba. Ir šiuo atveju turima omeny ne anglų kalbos žinios, o kultūriniai, komunikacijos, psichologijos skirtumai.

Šaltinis: „Shibui“ svetainė / 2022.11.03

Prieiga per internetą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos