Religijos ir maisto sąsajos suteikia mūsų gyvenimui prasmės ir reikšmės. Valgymas šventoje erdvėje ir šventu laiku yra vienas iš pagrindinių ritualinės veiklos būdų, priartinančių prie dievų ar protėvių.

Šiuolaikinės Azijos studijų programos magistrantė Orinta Labutytė atlikus kokybinį tyrimą su aktyviais Romuvos bendruomenės nariais, dalinasi tyrimo rezultatais, mėgina parodyti, kaip ryšys tarp maisto ir religijos atsispindi kasdien ir įvairių progų metu.

Šaltinis: Religijų tyrimų ir informacijos centras / 2023-10-24 / Prieiga per internetą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos