Diskusija 2 Bailey de intŽymusis politinės antropologijos mokslininkas Donald Kurz rašė: „Kai kalbama apie politikos analizavimą, F. G. Bailey paprasčiausiai neturi sau lygių antropologijoje – ko gero, net ir politinėje sociologijoje ar politikos moksluose.“ Kartu su F. Barth, F. G. Bailey buvo „transakcionalizmo“ (transactional) arba „veiklos“ (action) teorinės srovės pradininkas politinėje antropologijoje.

Ši prieiga išlaisvino individus nuo buvimo socialinių struktūrų „automatais“ ir žvelgė į juos kaip į sąmoningai veikiančias jėgas, pasitelkiančias sociokultūrines normas savo tikslams pasiekti. Profesoriaus Bailey pagrindiniai etnografiniai darbai buvo vykdyti Indijoje. Jo knyga „Stratagems and Spoils: A Social Anthropology of Politics“ yra laikoma šedevru ir šiuolaikiniu politikos pradžiamoksliu, kuris gali būti lyginamas su Makiavelio „Valdovu“.

Prof. dr. E. J. Sobo (San Diego valstijos universitetas) aptars knygą apie Bailey ir jo palikimą, kuri bus išleista Mančesterio universiteto leidyklos. Prof. dr. Gavin Smith (Toronto universitetas), dr. Felix Girke (HTWG Konstanz) ir dr. Gitika De (Delio universitetas) diskutuos apie Bailey įtaką jų pačių darbams ir aptars šio mokslininko įtaką dabarties politikos mokslininkams bei antropologams.

Diskusiją moderuos prof. dr. Victor de Munck (Vilniaus universitetas).

Tai yra antroji renginių ciklo „Conversations in Anthropology“ dalis, kurią organizuoja VU Azijos ir transkultūrinių studijų institutas kartu su Antropologijos mokslų draugijos Eurazijos skyriumi.

Renginys vyks 2021 m. kovo 31 dieną 18.30 valandą.

Registracija (būtina dalyvaujant „Zoom“ platformoje).

Renginys bus transliuojamas VU Azijos ir transkultūrinių studijų instituto, VU Filosofijos fakulteto bei Society for Anthropological Sciences „Facebook“ paskyrose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos