Kriminologijos katedra

generative criminology

Kriminologijos katedra buvo įkurta 2018 m. siekiant tęsti Kriminologinių studijų centro veiklą 2008-2017 m., atsižvelgiant į naujus iššūkius kriminologijos moksle, o taip pat ir į institucinius ir struktūrinius pokyčius Vilniaus universitete ir Filosofijos fakultete.
Katedros veiklos tikslas – inicijuoti ir koordinuoti šiuolaikinius kriminologinius tyrimus bei užtikrinti tarpdalykinio kriminologinių žinių praktinio taikymo, mokymo ir mokslinių tyrimų integraciją. Atsižvelgiant į sukauptą mokslinę patirtį ir Katedros narių kompetenciją kriminologiniai tyrimai orientuojami į šiuolaikinių kriminologinių diskursų analizę bei jos praktinio įgyvendinimo aspektus akcentuojant inovatyvų mokslinio tyrimo metodų taikymą ir etikos principų užtikrinimą. Šis tyrimų laukas apima tokias kriminologijos ir kriminalinės justicijos temas kaip teoriniai deviacijos ir socialinės kontrolės aspektai, kriminalinės justicijos filosofinės ir sociologinės problemos, bausmių ir reintegracijos politika, nepilnamečių delinkvencija, saugumo miestuose užtikrinimo problemos, medijos ir nusikaltimai, smurtas ir jo recepcija visuomenėje, korporacinių nusikaltimų bei korupcijos prevencija ir kontrolė, metodologinės inovacijos kriminologijoje (naratyvinė analizė, vizualiniai metodai, didelių duomenų ir tekstų analizė, etc.)
Atsižvelgiant į tarpdalykinę ir tarpinstitucinę magistrantūros ir bakalauro kriminologinių studijų programų specifiką Vilniaus universitete, Katedra taip pat padeda koordinuoti ir vykdyti šias programas. Remiantis Katedroje sukaupta teorine ir praktine medžiaga, gauta vykdant tyrimus, kuriant ir adaptuojant metodikas bei atliekant praktines kriminologines ekspertizes, kuriamos ir diegiamos inovatyvios mokymo formos. Taip pat Katedra prisidėda prie mokslinių renginių organizavimo bei metodinės kriminologinės literatūros, kriminologinio tyrimo metodikų platinimo, rengimo ir leidimo. Katedroje organizuojant ir atliekant kriminologinius tyrimus, į juos bus įtraukiami ne tik dėstytojai ir mokslininkai, bet ir doktorantai bei magistrantai.

Kontaktai:
Vilniaus universtiteto Filosofijos fakulteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto Kriminologijos katedra, adr. Universiteto g. 9, 01513 Vilnius, tel. (8 5) 266 7623, el. paštas

Katedros tyrimai prisideda prie šių JT Darnios plėtros tikslų įgyvendinimo:


4 copy      17 copy

Sociologijos ir socialinio darbo institutas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos