Visi Vilniaus universiteto akademiniai kamieniniai padaliniai iki š. m. lapkričio 18 d. kviečiami teikti kandidatus renkant geriausius šių metų universiteto dėstytojus. Komisijos atrinkti nominantai  bus apdovanoti Rektoriaus premija.

Vertinant kandidatus kreipiamas dėmesys į pedagoginės metodinės veiklos tikslingumą ir sklaidą. Atsižvelgiama ir į tai, kaip dėstytojas savo mokslinės veiklos pasiekimus taiko pedagoginiame procese, kaip, pagal Vilniaus universiteto apklausų rezultatus, studentai vertina jo/jos dėstomus dalykus. Svarbus vertinimo kriterijus yra ir dėstytojo taikomi inovatyvūs dėstymo ir vertinimo būdai, aktyvumas organizuojant studijas, asmeninės savybės, kuriančios studijoms palankią aplinką.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad šis apdovanojimas tam pačiam dėstytojui gali būti teikiamas ne dažniau kaip kartą per penkerius metus. Rinkimuose gali dalyvauti visi akademinio personalo atstovai, nepažeidę universiteto akademinės etikos kodekso ir universitete dirbantys kaip pagrindinėje darbovietėje ne mažiau kaip puse etato.

Ketinantys teikti savo kandidatą padaliniai kviečiami raštu pagal VU Geriausių dėstytojų pripažinimo aprašo gaires apibūdinti kandidato pedagoginę veiklą ir nuopelnus, už kuriuos jis galėtų būti vertas metų dėstytojo vardo. Kandidatai bus vertinami pagal VU Geriausių dėstytojų pripažinimo aprašo kriterijus.

Atrinkti nominantai bus ne tik apdovanojami Rektoriaus premija, tačiau jiems bus sudaryta galimybė skleisti savo gerąją pedagoginę praktiką.

Paraiškas kviečiame siųsti el. paštu arba pristatyti jas į Studijų programų kokybės valdymo skyriaus 227 kab. (Universiteto g. 3).

Informacijos šaltinis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos