balsavimasCentrinė rinkimų komisija primena, kad gruodžio 8-9 dienomis vyks antrasis Vilniaus universiteto Tarybos rinkimų balsavimo turas. Šio balsavimo metu bus renkami Tarybos nariai trijose srityse, o į šias vietas pretenduos po du kandidatus, pirmajame balsavimo ture surinkusius daugiausiai balsų.

Visi rinkėjo teisę turintys ir į Centrinės rinkimų komisijos patvirtintus rinkėjų sąrašus įtraukti bendruomenės nariai galės atiduoti balsą rinkdami išorinius Tarybos narius dviejose srityse:
• Lituanistikos ir kultūros plėtros (pretenduoja L. Varanavičienė ir L. Donskis);
• Teisinės, politinės, socialinės, ūkio, finansų ir administravimo sistemų plėtros (pretenduoja I. Šimonytė ir G. Nausėda).

Antrojo balsavimo turo metu taip pat bus renkamas vidinis Tarybos narys humanitarinių mokslų ir studijų bei menų ir meno studijų plėtros srityje (pretenduoja prof. P. V. Subačius ir prof. A. Bumblauskas). Dėl Tarybos nario šioje srityje savo nuomonę galės pareikšti į rinkėjų sąrašus įtraukti Filologijos fakulteto, Užsienio kalbų instituto, Istorijos fakulteto, Filosofijos fakulteto, Filosofijos bei Filosofijos istorijos ir logikos katedrų, Kauno humanitarinio fakulteto Filosofijos ir kultūros studijų, Lietuvių filologijos, Germanų filologijos, Užsienio kalbų katedrų, Orientalistikos centro, Religijos studijų ir tyrimų centro bei Kultūros centro atstovai.

Rinkimai vyks tose pačiose balsavimo vietose, kaip ir pirmojo rinkimų turo metu. Šiame balsavimo ture išrinktais Tarybos nariais bus laikomi daugiausiai balsų surinkę kandidatai. Antrojo balsavimo turo rezultatai paaiškės gruodžio 10 dieną.

Kandidatų į Tarybos narius sąrašai
Tarybos rinkimų rubrika
Tarybos rinkimų kamieniniuose akademiniuose padaliniuose vietos

Tarybos rinkimai vykdomi vadovaujantis Vilniaus universiteto statuto ir Aprašo reikalavimais. Rinkimų procedūras organizuoja Centrinė rinkimų komisija bei kamieninių akademinių padalinių rinkimų komisijos. Vilniaus universiteto Senato nutarimas; Tarybos narių rinkimų ir įgaliojimų nutraukimo tvarkos aprašas.

Informacijos šaltinis - portalas VU Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos