semenova2015 m. gegužės 6-8 dienomis kviečiame į paskaitų ciklą „Morita Therapy: Prospects in Cultural Adaptation“. Paskaitas anglų kalba skaitys psichologė dr. Natalia Semenova, baigusi klinikinės psichologijos studijas Maskvos Lomonosovo valstybiname universitete ir šiuo metu dirbanti Maskvos psichiatrijos mokslinio tyrimo instituto Ambulatorinės psichiatrijos skyriuje. Nuo 1990 m. N. Semenova tyrinėja Morita terapiją ir taiko ją psichosocialinėje reabilitacijoje, dalyvauja konferencijose, kursuose ir seminaruose kaip lektorė. Tokijuje 2014 m. už sklaidos veiklą gavo garbingą Shoma Morita apdovanojimą.

Sakuros prigijo ir mūsų krašte... O ką žinome apie tolimosios Japonijos, su kuria randasi vis daugiau kultūrinių ir mokslinių kontaktų, psichinės sveikatos kultūrą? Lietuvos psichologai, psichiatrai, psichoterapeutai kol kas mažai susipažinę su savita psichoterapijos sistema, vadinama jos autoriaus japonų psichiatro, S. Freudo amžininko, Shoma Morita vardu. Įdomu, kad per beveik šimtą metų ji ne tik išliko populiari Japonijoje, bet apima vis daugiau taikymo sričių, įgyja naujų formų ir pelno tarptautinį pripažinimą. Kas tai – „Azijos egzistencinė terapija“ ar tiesiog direktyvus elgesio keitimas, o pastaruoju metu ji neretai gretinama su vakarietiška priėmimu grįsta kognityvine terapija.

Per tris paskaitų dienas lektorė N. Semenova pristatys Morita terapijos pagrindus, palygins su klasikinėmis psichoterapijos mokyklomis, išaiškins stacionarinės ir ambulatorinės terapijos ypatumus, apibūdins šiuolaikines taikymo sritis ir pasidalins kultūrinės adaptacijos patirtimi.

Paskaitos gali būti įdomios ir naudingos klinikinės psichologijos/psichiatrijos studentams, rezidentams, doktorantams bei praktikams. Taip pat visiems, besidomintiems psichikos sveikata, psichoterapija bei kultūriniais sveikatos priežiūros aspektais.

Paskaitos vyks VU Filosofijos fakultete:
Gegužės 6 d. Morita therapy: the key elements. Morita therapy & psychotherapy schools
  16.00-20.00, 301 aud.
• Gegužės 7 d. Morita therapy: inpatient and outpatient treatment. Brief Morita intervention based on active counselling
  15.00-19.00, 304 aud.
• Gegužės 8 d. Current Morita therapy practice and applications
  13.00-17.00,  201 aud.

Išsami paskaitų ciklo programa – parsisiųsti.

Kontaktinis asmuo:
Rūta Sargautytė
tel.: +370 61404632
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos