Juozeliunienes knygaIšleista VU Filosofijos fakulteto Sociologijos katedros profesorės Irenos Juozeliūnienės ir britų profesorės Julie Seymour sudaryta kolektyvinė straipsnių rinktinė „Šeiminiai pokyčiai atvirų Europos sienų ir globalaus mobilumo akivaizdoje: resursai, procesai ir praktikos“. Rinktinė išleista lietuvių ir anglų kalbomis.

Juozeliūnienė, I. ir J. Seymour (sud.) (2015). Šeiminiai pokyčiai atvirų Europos sienų ir globalaus mobilumo akivaizdoje: resursai, procesai ir praktikos [Family Change in Times of the De-Bordering of Europe and Global Mobility: Resources, Processes and Practices]. Vilnius: Vilniaus universiteto leidykla, 380p. Rinktinės viršelis – parsisiųsti.

Bendram darbui buvo suburta tarptautinė mokslininkų grupė, atstovaujanti skirtingas šeimų tyrimo mokyklas. Kolektyvinėje straipsnių rinktinėje dalyvauja lietuvių autoriai: Irena Juozeliūnienė, Vida Česnuitytė, Danutė Tureikytė, Laima Žilinskienė, Rūta Butėnaitė ir pasaulinio lygio užsienio autoriai: vokiečių profesorius Bernhardas Nauckas, britų profesorė Julie Seymour bei jaunos britų mokslininkės Benedicte Brahic ir Julie Walsh. Rinktinės turinys lietuvių ir anglų kalbomis – parsisiųsti.

Atstovaudami tris teorines perspektyvas – kartų solidarumo, šeiminių praktikų ir simbolinės sąveikos – rinktinės autoriai analizuoja globalios migracijos sąlygojamus šeiminius pokyčius ir aptaria šeiminius resursus, praktikas ir procesus. Tarptautinis autorių kolektyvas pateikia įvairiose šalyse atliktų kiekybinių ir kokybinių tyrimų duomenis ir atskleidžia, koks yra santykių tarp kartų, giminės ir asmeninių tinklų, šeiminės atminties vaidmuo kuriant naujus šeiminius ryšius. Parodoma, kaip keičiasi šeimos sampratos ir šeimos narių elgsena, kaip formuojasi šeiminis „mes“ ir vyksta šeimos daryba abipus sienų.

Kolektyvinė straipsnių rinktinė parengta ir publikuota vykdant Lietuvos mokslo tarybos nacionalinės mokslo programos Valstybė ir tauta: paveldas ir tapatumas projektą „Emigracija ir šeima: iššūkiai, šeiminiai resursai, sunkumų įveikos būdai“ – VAT- 39/2012.

Kontaktinis asmuo:
Vida Valatkaitė
tel.: +370 5 266 7626
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos