EmeraldFilosofijos fakulteto organizacinės psichologijos tyrėjas dr. Jurgitą Lazauskaitę-Zabielskę, dr. Ievą Urbanavičiūtę ir dr. Dalią Bagdžiūnienę įvertino „Emerald“ leidykla. Ji skyrė prizą 2016 m. kokybės apdovanojimuose (angl. Emerald Literati Network Awards for Excellence) už mokslininkių parengtą straipsnį „The Role of Prosocial and Intrinsic Motivation in Employees’ Citizenship Behaviour“. Publikacija pripažinta Highly Commended Paper.

„Tai labai svarbus pripažinimas, nes jį skiria garsiausi atitinkamos srities akademikai. Šis apdovanojimas rodo, kad mūsų parašytas straipsnis yra geriausias, kokį vertintojai yra skaitę per pastaruosius metus“,– teigia dr. J. Lazauskaitė-Zabielskė.

Apdovanojimas teikiamas atsižvelgiant į šiuo kriterijus: mokslinį naujumą ir indėlį į savo srities mokslo tyrimus, puikią struktūrą, argumentavimą, analizės griežtumą, mokslinę ir taikomąją svarbą bei puikų parengtumą.

Publikacijoje mokslininkai nagrinėja, kokie motyvai skatina darbuotojus dėti papildomas pastangas ir daryti daugiau, nei reikalauja jų pareigos, kitaip tariant, analizuojamos darbuotojų pilietiškumo organizacijoje prielaidos. Šiuolaikinėje organizacijoje darbuotojas nėra vien darbo funkcijų vykdytojas, bet ir aktyvus jos pilietis – įsipareigojęs ne vien darbo tikslams, bet ir besilaikantis aukštų veiklos atlikimo standartų, besirūpinantis organizacijos įvaizdžiu ir gebantis atstovauti organizacijai už jos ribų, aktyviai besidomintis tuo, kas vyksta organizacijoje ir neatsiliekantis nuo pokyčių joje, teikiantis konstruktyvius pasiūlymus organizacijos veiklai gerinti ir besirūpinantis organizacijos narių gerove.

Straipsnis parengtas vykdant Lietuvos mokslo tarybos finansuojamą projektą „Darbuotojų pilietiškas elgesys Lietuvos organizacijose motyvacijos dirbti problematikos kontekste“ (Nr. SIN-05/2012).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos