Vaida Marija KnabikaitėKviečiame į Vaidos Marijos Knabikaitės portretų parodos „Žvaigždynų moterys“ atidarymą, vyksiantį 2016 m. birželio 10 d. (penktadienį) 14.30 val. VU Filosofijos fakulteto antro aukšto foje. 

Apie parodos autorę:

Vaida Marija Knabikaitė, nuo 2008 metų Lietuvos Rašytojų Sąjungos narė, Lietuvos Rašytojų Sąjungos leidykloje yra išleidusi tris istorinius romanus: „Mėnesiena tamsiame lange“ (2005, apie diktatorių A. Hitlerį), „Izidė ir Fortūna“ (2007, apie I-ojo amžiaus senovės romėnus), „Gulbės sparnu palytėtos“ (2012, apie Karaliaus Mindaugo mylėtas moteris).

Naujausia V. M. Knabikaitės knyga – tai romanas „Homo festivus“ (2015, leidykla „Mintis“), paauglės mergaitės akimis vaizduojantis XX a. devintąjį dešimtmetį, kai griuvo SSRS, kūrėsi Nepriklausoma Lietuvos valstybė ir iš Vakarų į mūsų šalį ėmė plūsti populiarioji blizgių žurnalų ir vaizdo klipų kultūra.

Kaip ir romano „Homo festivus“ herojė, autorė Vaida Marija Knabikaitė Lietuvos Atgimimo laikais yra baigusi Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklą, stojo į Vilniaus Dailės Akademiją, tapybos specialybę. Be mėgstamo darbo su Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijos studentais (dėsto specialybės kalbą ir kalbos techniką), Vaida Marija laisvalaikiu dar labai mėgsta piešti, tapyti. Šįkart ji pristato moterų portretų parodą „Žvaigždynų moterys“, tarsi įasmenindama kiekvieną žvaigždyną ir bandydama jam priskirti įvairių moterų bruožų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos