Europos socialinių teisių ramsčio iniciatyvaVilniaus universiteto Filosofijos fakulteto profesoriai Romas Lazutka ir Boguslavas Gruževskis skaitys pranešimus Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto ir Lietuvos Respublikos Seimo Europos Reikalų komiteto organizuojamoje diskusijoje su socialiniais partneriais ir pilietine visuomene dėl Europos socialinių teisių ramsčio iniciatyvos.

Diskusija vyks š. m. rugsėjo 19 d. 10.00–13.00 val. Lietuvos Respublikos Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento Europos informacijos biure (Seimo III rūmai, Gedimino pr. 53).

Kviečiame registruotis iki rugsėjo 15 d. 15 val.

Diskusijos darbotvarkė

Socialinių teisių ramsčio sukūrimas yra proga geriau įvertinti esamas socialines teises, konkrečius euro zonos poreikius, kintančias darbo aplinkos realijas ir būtinas reformas visais lygiais. Diskusijų su visuomene tikslas – aptarti, kaip reikėtų plėtoti Europos socialinių teisių ramsčio iniciatyvą. Priimta socialinių teisių ramsčio iniciatyva turėtų tapti orientacine dalyvaujančių valstybių narių užimtumo ir socialinės srities rezultatų vertinimo priemone, skatinančia vykdyti reformas nacionaliniu lygmeniu, ir atnaujinto euro zonos konvergencijos proceso kelrodžiu.

Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos