caritas kveitimasKviečiame atlikti vieną iš gerumo darbų – aplankyti nuteistąjį. SKELBIMAS

Kodėl? Tai ypatinga galimybė pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi su žmonėmis, atliekančiais bausmę už įvairias savo gyvenimo klaidas. Tai galimybė pamatyti pasaulį, sutelktą ir paslėptą už visuomenės ribų bei įsitikinti, kad atliekantiems bausmę taip pat labai reikia vilties ir šviesos. Kartu tai ir iššūkis – tiesti saugų tiltą iš nelaisvės į laisvę ir dėti pastangas, kad atvirkštinių tiltų būtų kuo mažiau.

Kur? Šalia mūsų esančiose laisvės atėmimo vietose (Vilniaus pataisos namuose, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime).

Kada? Lapkričio 7 d., švenčiant Nuteistųjų Gailestingumo jubiliejų.

Kokia trukmė? Prašome skirti kelias valandas savo laiko tą dieną.

Ką veikti?  Tai gali būti įvairi veikla – stalo žaidimai, sportinė, muzikinė veikla, diskusija, filmo peržiūra arba jūsų pačių sugalvota ir pasiūlyta veikla.

Kiekvienas bausmę gavęs nuteistasis yra tarytum paslepiamas – išnyksta iš visuomeninio gyvenimo ir mūsų akiračio. Tačiau... Vieną dieną šis žmogus, tikėtina buvęs Jūsų kaimynas, kolega, klasiokas ar pažįstamas, sugrįžta... Kas jo ir mūsų tuomet laukia?
Kviečiame jį aplankyti – tam, kad tiltai iš nelaisvės į laisvę būtų visiems saugūs.

Kaip patekti? Skambinti Raimondai tel. 864612248, rašyti el. p.:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos