book smart is only a startMaloniai kviečiame dalyvauti Tarptautinės žmonių su negalia dienos proga gruodžio 4 d. Vilniaus universitete vyksiančioje konferencijoje tema „Mokymosi sunkumai aukštojoje mokykloje: kaip užtikrinti lygias galimybes studijuoti?“.

Mokymosi sunkumų tema Lietuvos aukštojo mokslo kontekste dar retai kalbama. Nors bendrojo ugdymo sistemoje disleksija, disgrafija ir kiti sunkumai yra atpažįstami tarp kitų ugdymosi poreikių, lieka neaišku, kaip su mokymosi sunkumais susiję studentų poreikiai yra užtikrinami universitetuose. Remiantis 2011 metais Švietimo ir mokslo ministro įsakymu patvirtintu „Mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, ugdymo organizavimo tvarkos aprašu“, studijų programos pagal studento poreikius yra pritaikomos aukštosios mokyklos nustatyta tvarka. Kyla klausimas, kaip aukštosios mokyklos įvertina ir pripažįsta, o vėliau užtikrina studentams dėl mokymosi sunkumų kylančius poreikius?

Konferenciją užbaigsime diskusija apie tai, kaip užtikrinti dėl mokymosi sunkumų ir kitų „nematomų“ negalių kylančius individualius ugdymosi poreikius aukštosiose mokyklose.

Konferencija vyks:
Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, 201 aud. (Universiteto g. 9)
2017 m. Gruodžio 4 d., 13:00 val.

Apie dalyvavimą prašome informuoti registruojantis.

PROGRAMA

12:30 – 13:00 Dalyvių registracija
13:00 – 13:20 Indrė Širvinskaitė. Įžanginis žodis. „Lietuvos aukštųjų mokyklų patirties užtikrinant individualius ugdymosi poreikius apžvalga“
13:20 – 13:50 Žiginta Fultinavičienė. „Brandos egzaminų užduoties formos, vykdymo ir vertinimo instrukcijų pritaikymas mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių“
13:50 – 14:15 Vaiva Kuzmickytė. „Užsienio aukštųjų mokyklų patirtys pripažįstant mokymosi sunkumus kaip negalią“
14:15 – 14:50 Doc. Dr. Reda Gedutienė. „Draugiška disleksijai aukštoji mokykla: nuo supratimo iki pagalbos“
14:50 – 15:10 Kavos pertrauka
15:10 – 16:40 Diskusija „Kaip užtikrinti dėl „nematomų“ negalių studentams kylančius poreikius aukštosiose mokyklose?“

Diskusijos moderatorė:doc. Dr. Violeta Gevorgianienė.
Diskusijos prelegentai:
VU Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros docentė dr. Rasa Barkauskienė,
Klaipėdos universiteto Psichologijos katedros docentė dr. Reda Gedutienė,
Vilniaus m. psichologinės-pedagoginės tarnybos logopedė Žiginta Fultinavičienė,
VU studentė, Vilniaus išsėtinės sklerozės draugijos vadovė Ana Staševičienė,
VU SA socialinės srities koordinatorė Vaiva Kuzmickytė,
VU neįgaliųjų reikalų koordinatorė Indrė Širvinskaitė

Kontaktinis asmuo:
VU neįgaliųjų reikalų koordinatorė Indrė Širvinskaitė
el. paštas:
tel.: +370 6 721 6026

Maloniai kviečiame dalyvauti Tarptautinės žmonių su negalia dienos proga gruodžio 4 d. Vilniaus universitete vyksiančioje konferencijoje tema „Mokymosi sunkumai aukštojoje mokykloje: kaip užtikrinti lygias galimybes studijuoti?“.

Mokymosi sunkumų tema Lietuvos aukštojo mokslo kontekste dar retai kalbama. Nors bendrojo ugdymo sistemoje disleksija, disgrafija ir kiti sunkumai yra atpažįstami tarp kitų ugdymosi poreikių, lieka neaišku, kaip su mokymosi sunkumais susiję studentų poreikiai yra užtikrinami universitetuose. Remiantis 2011 metais Švietimo ir mokslo ministro įsakymu patvirtintu „Mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, ugdymo organizavimo tvarkos aprašu“, studijų programos pagal studento poreikius yra pritaikomos aukštosios mokyklos nustatyta tvarka. Kyla klausimas, kaip aukštosios mokyklos įvertina ir pripažįsta, o vėliau užtikrina studentams dėl mokymosi sunkumų kylančius poreikius?

Konferenciją užbaigsime diskusija apie tai, kaip užtikrinti dėl mokymosi sunkumų ir kitų „nematomų“ negalių kylančius individualius ugdymosi poreikius aukštosiose mokyklose. 

 

Pranešimus skaitys Vilniaus m. psichologinės-pedagoginės tarnybos atstovė logopedė Žiginta Fultinavičienė, Klaipėdos universiteto docentė Reda Gedutienė bei kiti pranešėjai.

 

Konferencija vyks:

Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, Universiteto g. 9, 201 aud.

2017 m. Gruodžio 4 d., 13:00 val.

 

Apie dalyvavimą prašome informuoti registruojantis.

 

Kontaktinis asmuo: VU neįgaliųjų reikalų koordinatorė Indrė Širvinskaitė, , +370 6 721 6026. Normal 0 19 false false false LT X-NONE X-NONE
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos