Dalia Grybauskaitė ir Živilė PabijutaitėNacionalinio diktanto nugalėtoja suaugusiųjų kategorijoje šiemet tapo Vilniaus universiteto Filosofijos instituto doktorantė Živilė Pabijutaitė, raštingiausia mokine paskelbta Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos ketvirtokė Ausmėja Uleckaitė.

Prezidentūroje pirmadienį vykusiuose Nacionalinio diktanto nugalėtojų apdovanojimuose įvertinta ir pati Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija – net devyni šios mokyklos mokiniai dalyvavo diktanto finale, todėl ugdymo įstaiga apdovanota kaip raštingiausia. Be kita ko, padėkos įteiktos raštingiausiomis užsienio lietuvėmis tapusioms Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje antrajai sekretorei Laurai Čeponytei ir Estijoje gyvenančiai gydytojai Neringai Mažulytei, pranešė Prezidentūra.

Apdovanodama nugalėtojus prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad kalba – tai mūsų identiteto, kovos, rezistencijos ir savitumo simbolis, o jos likimas ir puoselėjimas – visų mūsų rankose. „Šalies vadovė pasveikino visus su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena bei palinkėjo, kad net ir po šimto metų galėtume didžiuotis, jog turime tokią nuostabią kalbą“, – sakoma pranešime.

Nacionalinį diktantą rašė apie 30 tūkst. žmonių Lietuvos savivaldybėse, bibliotekose, mokyklose. Diktanto finale rungėsi 117 suaugusiųjų ir moksleivių, pirmajame etape padariusių ne daugiau kaip keturias klaidas.

Konkursas surengtas vienuoliktą kartą.

Nacionalinį diktantą kartu su Pilietinės minties institutu organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“.

Informacijos šaltinis: BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos