Eoin GalavanVilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras kartu su Vilniaus miesto savivaldybe šių metų rudenį Vilniuje organizuoja CAMS metodo mokymus „Bendradarbiavimu grįstas savižudybės rizikos vertinimas ir valdymas“. Mokymai skirti Vilniaus miesto psichikos sveikatos priežiūros įstaigose dirbantiems psichologams ir psichiatrams.

Bendradarbiavimu grįsto savižudybės rizikos vertinimo ir valdymo (CAMS) metodas – tai mokslo įrodymais grįstas pagalbos būdas asmenims, galvojantiems apie savižudybę. Jis padeda specialistui įvertinti savižudybės riziką ir planuoti tolimesnę pagalbą bei stebėti pagalbos teikimo efektyvumą. Tyrimai rodo, kad šis metodas yra lankstus ir lengvai pritaikomas, o jo naudojimas ženkliai sumažina savižudybės riziką. Šis metodas tinkamas naudoti tiek suaugusiems, tiek paaugliams.

Šio metodo mokymus Vilniuje ves tarptautinis lektorius dr. Eoin Galavan (Airija), turintis ilgametę šio metodo taikymo patirtį, ir kuris yra vienas iš dviejų asmenų Europoje, turinčių teisę mokyti šio metodo ir teikti supervizijas.

Mokymai skirti gydytojams psichiatrams ir psichologams. Kviečiame į mokymus registruotis Vilniaus m. psichikos sveikatos priežiūros įstaigų specialistus, kurie savo darbe susiduria su asmenimis galvojančiais apie savižudybę.

Vilniuje mokymai bus organizuojami 3 kartus: 2018 m. spalio 1-2 d., spalio 4-5 d. ir lapkričio 28-29 d. Mokymų dalyviams bus suteikiama visa reikalinga metodinė medžiaga lietuvių kalba. Po mokymų vyks supervizijos.

Dalyvauti kviečiami Vilniaus miesto psichikos sveikatos priežiūros įstaigose dirbantys psichologai ir psichiatrai. Registracija: https://goo.gl/Bj4qSH.

Mokymai yra nemokami dalyviams, vykdomi kaip Vilniaus miesto savižudybių prevencijos programos dalis, finansuojama Vilniaus miesto savivaldybės. Mokymus organizuoja Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras.

Kontaktai: dr. Eglė Mažulytė-Rašytinė, Suicidologijos tyrimų centro mokslo darbuotoja, .

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos