1 DoUgzbRuXh1eMUI1CqU FAMatyt, jau ne kartą girdėjai žodžius socialinis verslas ir socialinės inovacijos. Kyla noras pačiam išmokti kurti socialinį verslą ar iš arčiau pažinti tokias iniciatyvas?

Vilniaus universiteto Verslo mokykla ir Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas ieško socialinių lyderių! Projektas „Pagauk verslumo vėją“ kviečia sudalyvauti mokymuose, išmokti kūrybiškai pažvelgti į socialines problemas ir praktiškai pritaikyti savo įgūdžius dirbant kartu su besikuriančiais socialinio verslo atvejais.

Projektas apims šias veiklas:
- dalyvavimas mokymuose, kurių metu gausi daugiau informacijos apie socialines inovacijas ir socialinį verslą, instrumentus, kurie padės kurti pažangias iniciatyvas – 2 dienų mokymai, vasario  21 – 22 d., VU Verslo mokykloje, Saulėtekio al. 22, Vilniuje – prie kvietimo rasi mokymų programą;
- norintys praktiškai pritaikyti savo žinias ir mokymų metu įgytus įgūdžius bus kviečiami 2 – 3 mėnesius praktiškai padirbėti kartu su visoje Lietuvoje besikuriančiomis socialinio verslo iniciatyvomis ir padėti joms greičiau užaugti.

Kokią naudą gausite dalyvaujant projekte?
- neįkainojamos praktinės žinios apie socialinį verslą – ką gali žinoti, galbūt tai ir taps tavo ateities veikla ir gyvenimo būdu;
- naujas mąstymo būdas, galimybė pritaikyti universitete įgytas žinias inovatyvioje veikloje;
- naujos, įdomios temos baigiamiesiems darbams;
- galimybė susipažinti ir įsilieti į socialinių inovatorių bendruomenę.

Registruokis čia arba čia

Registracija vyksta iki vasario 19 dienos.

Kilus klausimams kviečiame susisiekti su Ieva:

Kvietimas ir programa.

I dalis. Vasario 21  d.
9:00 – 9:30    Dalyvių registracija
9:00 – 10:00    Projekto ir mokymų programos pristatymas. Galimybės kurti inovacijas: kas, kaip ir kokia nauda visiems?
10:00 – 10:30    Kas yra socialinis verslas?
10:30 – 11:00    Pertrauka
11:00 – 12:30    Socialinio verslo modeliai, pavyzdžiai ir aplinka Lietuvoje
12:30 – 13:30     Pietūs
13:30 – 15:30    Poveikio matavimas (ToC) – atvejų analizė, darbas grupėse, bendra diskusija
15:30 – 16:00     Pertrauka
16:00 – 17:00    Dizaineriškos mąstysenos (angl. design thinking) metodas inovacijų kūrimui. Praktinė diskusija: poreikių analizė, kliento avantaras.

II dalis. Vasario 22  d.
9:00 – 10:00    Inovatyvių sprendimų kūrimas – smegenų šturmas
10:00 – 11:00    Sprendimų testavimas, tobulinimas
11:00 – 11:30    Pertrauka
11:30 – 13:00    Sprendimų pristatymas kolegoms
13:00 – 14:00    Pietūs
14:00 – 16:00     Socialinio verslo modelio drobės (SBMC) kūrimas
16:00 – 17:00    Galutinis idėjų pristatymas, aptarimas

Mokymų trenerės:

Ieva Adomaityte Subaciene 300x300Ieva Adomaitytė-Subačienė,  Vilniaus universiteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto dėstytoja, dėsto socialinį verslą ir inovacijas. Konsultuoja organizacijas kuriant socialinio verslo modelius, yra Europos komisijos darbo grupės socialinio verslo poveikiui matuoti narė, veda mokymus daugiau kaip 14 metų.

Trenerė yra baigusi profesionalius grupių dinamikos mokymus seminarų treneriams,  asmenybės tipologijos Eneagramos meistro kursą. Mokymuose taiko interaktyvius mokymo metodus, dizaineriško mąstymo metodologiją bei žaidybinimą, pateikia dalyviams daug praktinių užduočių bei pavyzdžių.

Lektorė stažavosi Vokietijoje, Italijoje, Švedijoje, Norvegijoje, turi didelę tarptautinių socialinių projektų valdymo patirtį.

JuknieneMonika Juknienė, NVO Avilio programos vadovė. Socialinio verslo lauke veikia nuo 2013 metų kuriant, konsultuojant ir padedant augti skirtingoms socialinio verslo iniciatyvoms. Pirmosios Lietuvoje socialinio verslo akseleravimo programos SOCIFACTION bendraįkūrėja ir ilgametė vadovė. Viena pagrindinių tradicinio Socialinio verslo forumo organizatorių, daug prisidėjusi prie politinės, ekonominės ir socialinės aplinkos socialiniam verslui gerinimo Lietuvoje.

Tiesiogiai dirba su komanda kuriant ir stiprinant skirtingus socialinius verslus – NVO Avilį, Inovatorių slėnį, programą Socialinis taksi ir Senjoro.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos