VP mokomes int2019 m. balandžio 23 d. 10.00 val.  kviečiame į dr. Indrės Genelytės (Linkoping University, Institute for Research on Migration, Ethnicity and Society) paskaitą „Mokomės būti laisvi? Darbo migracija iš Lietuvos į Švediją“.  Renginys vyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, 201 auditorijoje.

Ar laisvė (e)migruoti visiems Lietuvos piliečiams yra vienodai prieinama? Paskaitoje kalbėsime apie laikotarpį nuo 1990-ųjų nepriklausomybės atkūrimo iki dabar ir laipsniškai didėjusią judėjimo laisvę - laisvę emigruoti ir imigruoti į Europos Sąjungos šalis. Trumpai aptarsime migracijos tendencijas ir požymius, tiek Lietuvos mąstu, tiek konkrečiu Lietuvos-Švedijos atveju.

Apžvelgsime statistinius duomenis bei plačiau panagrinėsime interviu (su Lietuviais dirbančiais Švedijoje bei Baltijos šalių ekspertais) analizės rezultatus. Jie leis giliau pažvelgti į migracijos kanalų, nelygybės ir migracijos politikos selektyvų vaidmenį migracijos procesuose. Pastarieji atskleis, kaip asmeninė motyvacija migruoti yra glaudžiai susieta su struktūriniais veiksniais ir kaip jie padidina arba sumažina judėjimo laisvės galimybes ir taip iš dalies, net ir laisvo asmenų judėjimo kontekste, nulemia, kas gali migruoti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos