e teach2019 m. lapkričio 14 d. Salerno universiteto organizuotoje tarptautinėje konferencijoje „Education and technology: issue and reflection“ susirinko gausus būrys būsimų ir esamų aktyvių mokytojų. Konferenciją įkvėpė projekto e-Teach metu trijose šalyse (Turkijoje, Lietuvoje ir Italijoje) atliktas eksperimentas, kuris atskleidė, kaip mokytojai naudoja technologijas ir skaitmeninį turinį pamokose. 

Surinkti duomenys – vaizdo įrašai, interviu su mokytojais, ekspertų vertinimas – mokslininkams leido iš arčiau pažvelgti į mokytojo kasdienybę, jo pasiruošimą pamokai, pačią pamoką ir santykį su mokiniais. Eksperimento rezultatai sukėlė daug minčių apie skaitmeninių technologijų naudojimą mokyme, kuriomis pasidalijo konferencijos pranešėjai ir dalyviai. 

Pranešimus apie skaitmeninių technologijų naudojimą, kompiuterinį mąstymą, įvairių šalių mokytojų naudojamus metodus ir technologijas skaitė atstovai iš Ankaros Vidurio Rytų technikos universiteto (Turkija), Vilniaus universiteto (Lietuva), Salerno universiteto (Italija) ir Skaitmeninių mokymosi sprendimų įmonės „DamaSistem“ (Turkija). 

Valentina Dagienė buvo pakviesta plenariniam pranešimui ir skaitė „Informatinis mąstymas visiems“.

e Teach logo 190511 copy

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos