91813277 2864117903674560 3450861280074661888 oNauja VU Filosofijos fakulteto mokslininkių psichologių Ievos Urbanavičiūtės ir Jurgitos Lazauskaitės-Zabielskės monografija „Nesaugumas dėl darbo: kaip išlaikyti darbuotojų gerovę besikeičiančiame darbo pasaulyje?“ nagrinėja subjektyvios darbuotojų reakcijos į numanomus nepageidaujamus darbo sąlygų pokyčius ar darbo vietos netektį – psichologiniai ypatumus.

Socialinių ir ekonominių veiksnių kaita ir darbo pasaulio nenuspėjamumas lemia intensyvius pokyčius organizacijose: struktūros keitimą, organizacijų sujungimą, darbuotojų skaičiaus optimizavimą, naujų darbo metodų taikymą; taip didinamas netikrumo bei nesaugumo jausmas. Viena vertus, dinamiška darbo rinka yra neišvengiama šių dienų realybė, kita vertus, netikėti ar netinkamai suvaldyti pokyčiai organizacijoje sukuria terpę nesaugumui dėl darbo plėtotis.

Šiuolaikiniame darbo pasaulyje nesaugumo dėl darbo reiškinys yra ypač aktualus ir gali tapti svarbia kliūtimi tiek darbuotojo, tiek organizacijos gerovei. Todėl knygoje gilinamasi į nesaugumo dėl darbo sampratą, nagrinėjami sukaupti empiriniai duomenys apie jo poveikio ypatumus bei pateikiamos praktinio pobūdžio įžvalgos, kaip vykstant pokyčiams organizacijoje geriau suvaldyti dėl nesaugumo kylančias grėsmes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos