Foto karjeros seminarasŠis ruduo VU Filosofijos fakulteto kriminologijos bakalauro studijų programos studentams bus ypatingas – jie atliks pirmąją profesinę praktiką. Per virtualų karjeros seminarą jaunieji kriminologai susipažino su potencialiomis praktikos institucijomis ir organizacijomis, jų atliekama veikla ir sritimis, kuriose studentų indėlis būtų vertingiausias.

 „Profesinė praktika studentams atveria puikias galimybes tiek pritaikyti universitete įgytas žinias, tiek ir išbandyti skirtingas kriminologines veiklas, atrasti tai, kas domina, sutikti įdomių žmonių, įgyti vertingos patirties, kuri padės renkantis savo profesinį kelią“ – sako Kriminologijos bakalauro studijų programos praktikos vadovė dr. Jolanta Aleknevičienė.

Studijų metu įgytos kompetencijos jaunuosius kriminologus įgalina atlikti praktiką nuo mokslinių institucijų iki įkalinimo įstaigų. Policijos departamentas, Lietuvos probacijos tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Kalėjimų departamentas, Lietuvos teisės institutas, finansinė organizacija Western Union – tai tik dalis galimų praktikos vietų, kuriose teorines žinias kriminologijos studentai galės pritaikyti praktinėje veikloje.

„Manau, renkantis praktikos vietą svarbi ne tik konkreti sritis ar institucija, bet ir žinių pritaikymas praktiniame lygmenyje. Taip pat nekantraujame pamatyti, kaip institucijos ar įstaigos savo veikloje remiasi mokslinėmis žiniomis, empiriniais duomenimis,“ – praktikos lūkesčiais dalinosi kriminologijos bakalauro studijų programos trečiakursė Ignė Kalinauskaitė.

Kriminologijos studentai turi kriminologijos, sociologijos, teisės, psichologijos ir kitų kriminologijai giminingų dalykų žinių, įgalinančių identifikuoti, analizuoti ir spręsti nusikaltimų kontrolės ir prevencijos bei socialines baudžiamosios justicijos problemas.

Daugiau apie Kriminologijos bakalauro studijų programos ypatumus galima sužinoti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos