eVELP 3xNuo 2020 metų balandžio įgyvendinamas du metus trunkantis Erasmus+ KA2 strateginių partnerysčių projektas Jaunimo savanorių edukatorių e-mokymosi programa, skirta jauniems migrantams ir pabėgėliams (angl. Youth Volunteer Educators e-Learning Program for Young Migrants and Refugees, akron. E-VELP) įgauna pagreitį. Projekto idėja gimė atsižvelgiant į didėjantį susirūpinimą dėl jaunų migrantų ir pabėgėlių socioekonominės integracijos trūkumo ES šalyse, ypatingai po 2015 metų krizės. Tuo metu didelį atvykstančiųjų skaičių sudarė motyvuoti jaunuoliai, kuriems trūksta reikiamų gebėjimų integruotis į darbo rinką ir pilnavertiškai dalyvauti socialiniame gyvenime.

Atsižvelgdamos į esamą situaciją, į konsorciumą susibūrusios 5 organizacijos: projekto koordinatoriai TeachSurfing (Vokietija), Center for Social Innovation CSI (Kipras), CESIE (Italija) GEYC (Rumunija) ir Vilniaus universitetas pastaruosius metus kūrė dvejus e-mokymosi kursus anglų kalba. Pirmieji e-mokymosi kursai yra skirti jauniems savanoriams migrantams ir pabėgėliams tapti savanoriais edukatoriais (angl. Volunteer Educator, akron. VEs) ir bus oficialiai akredituoti Vilniaus universiteto. Antrieji kursai skirti jaunimo darbuotojams tapti savanorių edukatorių mentoriais (angl. Volunteer Educators Trainers, akron, VE-Trainers). Taigi šiuo projektu siekiama keleto tikslų. Pirma, e-mokymosi kursu siekiama įgalinti jaunus migrantus ir pabėgėlius kurti ir siūlyti plačiajai visuomenei jų gebėjimus ir talentus atitinkančias dirbtuves (angl. workshops), kuriose jie galėtų dalintis savo turimomis žiniomis ir kultūra. Antra, savanorių edukatorių mentoriams mokymosi kursai pasiūlys įrankius, kurių pagalba jie galės suteikti paramą savanoriams edukatoriams jiems mokantis ir profesiškai tobulėjant.

Kadangi projektu siekiama suteikti galimybes migrantų ir pabėgėlių socialinei integracijai, profesiniam tobulėjimui ir dalyvavimui, taip pat prie šio projekto prisijungti kviečiamos priimančios organizacijos (angl. Hosting organisations), t.y. Lietuvoje veikiančios viešosios įstaigos, švietimo institucijos, nevyriausybinės organizacijos ar kitos įstaigos, kurios galėtų priimti savanorį edukatorių/edukatorę, norintį/norinčią suorganizuoti suplanuotas dirbtuves vietos bendruomenei.

Įgyvendinamas projektas yra vertingas kiekvienai tikslinei grupei. Jauniems migrantams ir pabėgėliams jis suteiks galimybę tapti edukatoriais vietos bendruomenėje ir užmegzti ryšį su vietos ir ES organizacijomis. Jaunimo darbuotojai galės įgyti gebėjimus teikti tarpusavio paramą (angl. peer-support) ir praplėsti tinklą. Priimančios organizacijos įsitrauks į migrantų ir pabėgėlių integracijos procesą bei taps tarptautinės edukatorių mokymosi programos tinklo nare.

Projekto metu kiekvienoje partnerėje šalyje nuo šių metų lapkričio planuojami nuotoliniai mokymai visoms tikslinėms grupėms. Taip pat 2021 m. gruodžio-2022 m. kovo mėnesiais, planuojamos 5 konferencijos Vokietijoje, Lietuvoje, Kipre, Rumunijoje ir Italijoje, kuriose galės dalyvauti tiek savanoriai edukatoriai, tiek savanorių edukatorių mentoriai ir priimančios organizacijos. Konferencijoms bus atrinkti savanoriai edukatoriai, kurie pristatys savo e-mokymosi ir pravestų dirbtuvių patirtis, bei savanorių edukatorių mentoriai ir priimančios organizacijos, kurios dalinsis savanorių mentorių mokymosi paramos ir palydėjimo patirtimi.

Taigi kviečiame teikti paraiškas į šio projekto metu organizuojamus mokymus bei konferencijas iki spalio 15 dienos:

- jaunus migrantus ir pabėgėlius (20-30 metai);
- jaunimo darbuotojus;
- organizacijas, galėtų priimti savanorį edukatorių, norintį suorganizuoti suplanuotas dirbtuves vietos bendruomenei.

Detalesnę informaciją apie organizuojamų mokymų/konferencijų eigą rasite paraiškos formoje registracijos metu. Pildykite:

Paraiškos formą, jei norite tapti Savanoriu(e-) Edukatoriumi(-e) (anglų k.): https://cutt.ly/MEI14pc

Paraiškos forma norintiems tapti Savanorių Edukatorių Mentoriumi(-e) (anglų k.): https://cutt.ly/kEI0qRe

Paraiškos forma norintiems tapti Priimančiąja organizacija (anglų k.): https://cutt.ly/qEI0ypu

Daugiau informacijos apie įgyvendinamą projektą galite rasti čia: https://teachsurfing.org/blog/e-velp

Projekto naujienas galite sekti Instagram paskyroje: https://www.instagram.com/e.velp/

Daugiau apie projekto metu kurtą e-mokymosi turinį galite sužinoti projekto komandos parengtame straipsnyje, publikuotame the Muallim Journal of Social Sciences and Humanities.

For information in english click this link - https://cutt.ly/HEI2qjD

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos