proSTEM2ProSTEM projektas (ICSE academy) aktyviai įtraukia mokytojus ir studentus iš 13 Europos šalių tobulinti savo profesinius įgūdžius STEM nuotoliniuose mokymuose. Pirmasis kursų etapas prasidėjo spalio mėnesį. Kursuose dalyvauja daugiau nei 200 mokytojų ir studentų iš Europos šalių. Iš Lietuvos dalyvauja Šiaulių Didžvario gimnazijos mokytoja.

Nuotolinių seminarų ciklas vyksta 2023 m. spalio 10 d. – 2024 m. sausio 29 d. Seminarai suskirstyti į keturis etapus, kurių kiekvienas skirtas vis kitai temai. Kiekviename etape nagrinėjama viena pagrindinė tema per trijų savaičių sesiją, pabrėžiami įvairūs aspektai ir suteikiamas dalyviams gilesnis supratimas:

  • STEM švietimo tendencijos: Tyrimais pagrįsti tarpdisciplininiai metodai, tvarumas ir socialiniai bei moksliniai klausimai. Šių seminąrų tikslas yra išnagrinėti naujausias STEM švietimo tendencijas. Tai apima tyrimais pagrįstus tarpdisciplininius metodus, tvarumo klausimus ir sąveiką su socialiniais bei moksliniais aspektais. Dalyviai turi galimybę vertinti ir svarstyti, kaip šios tendencijos gali paveikti jų mokymo ir mokymosi aplinką.
  • Įvairovė ir įtraukimas į STEM. Seminarai skiriamas įvairovei ir įtraukimui į STEM sritį. Jame yra aptariama, kaip skatinti įvairių grupių dalyvavimą STEM srityje, kovoti su stereotipais ir sudaryti palankias sąlygas visiems mokiniams dalyvauti mokymo procese.
  • STEM skaitmeninėje eroje. Seminaras sutelkiamas į STEM mokymą ir mokymąsi skaitmeninėje eroje. Dalyviai nagrinėja, kaip naudoti skaitmenines technologijas efektyviai ir kūrybiškai, siekiant pagerinti mokymosi rezultatus. Tai apima tiek mokytojų, tiek mokinių požiūrį į šiuolaikines technologijas.
  • Įvertinimas STEM Europoje. Seminarai yra skirti STEM mokymo įvertinimui ir jo vietai Europos kontekste. Dalyviai analizuoja, kaip vertinimo metodai gali palaikyti efektyvų mokymą ir mokymąsi, o taip pat kaip šis procesas integruojamas į bendrąją Europos STEM švietimo strategiją.

Seminarų ciklas yra sukurtas taip, kad dalyviai būtų skatinami stebėti visas sesijas, suteikiant jiems galimybę giliau suprasti ir integruoti įvairias perspektyvas į savo profesinę veiklą. Studentai ir mokytojai yra kviečiami dalyvauti visame seminarų cikle, skatindami nuolatinį profesinį tobulėjimą ir bendradarbiavimą šioje svarbioje srityje. 

Parengė dr. doc. Eglė Jasutė

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos