nepriklausomiFilosofijos fakulteto mokslininkai kviečia susipažinti su 2021-2024 m. atlikto projekto „Užaugę Nepriklausomoje Lietuvoje: 1980–2000 metais gimusiųjų gyvenimo eiga, elgsenos strategijos ir jų kontekstai“ rezultatais ir pagrindinėmis įžvalgomis. Įgyvendinant LMT finansuojamą projektą (Nr. S-MIP-21-19) buvo siekiama išryškinti 1980–2000 metais gimusiųjų bruožus, gyvenimo eigos konteksto ir struktūrinius pokyčius, elgsenos strategijas, šeimines formas ir praktikas. Iki šiol Lietuvoje daugiau dėmesio buvo skiriama sovietmečio kartų tyrimams. Atskirų tyrimų, išryškinančių 1980–2000 m. gimusiųjų specifiką, nėra. Tai pirmoji jau atgautos nepriklausomybės sąlygomis socializuota karta, kurios pasirinkimai yra svarbūs Lietuvai demografiniu, šeiminių formų ir praktikų, kartų ryšių ir įsipareigojimų vaikams ir pagyvenusiems tėvams požiūriu.

Parengtuose trumpraščiuose glaustai supažindiname skaitytojus su pagrindinėmis tyrimo temomis ir įžvalgomis, savitais 1980–2000 Lietuvos kartos bruožais, ištraukomis iš tyrimo metu analizuotų gyvenimo istorijų. Trumpraščius galite rasti čia:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos